Удължаването на срока на проекта е факт, след като на

...
Удължаването на срока на проекта е факт, след като на
Коментари Харесай

Удължават с 6 месеца проекта „Патронажна грижа + в Община Бяла Слатина“

Удължаването на периода на плана е реалност, откакто на 15.06.2022 година, инж. Иво Цветков – кмет на община Бяла Слатина, подписа Допълнително съглашение към административен контракт № BG05M9OP001-6.002-0135-C01 с ръководещия орган на Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ към Министерството на труда и обществената политика. Проектът „ Патронажна грижа + в община Бяла Слатина “ е продължен с още 6 месеца – до 31.12.2022 година За тази цел Община Бяла Слатина ще получи спомагателна безплатна финансова помощ в размер на 219 652,80 лв..
И отсега нататък дейностите по плана ще се извършват в две посоки:
По първото направление ще продължат да се дават почасови мобилни интегрирани здравно-социално услуги, в домовете на хора с увреждания, възрастни хора в неспособност за самообслужване, лица над 54 година, други уязвими групи, включително лица, поставените под карантина поради COVID-19, лица от рисковите групи за заразяване с COVID-19. Предоставяните услуги са напълно освободени от такси и потребителите не заплащат за тяхното прилагане, като всички разноски са напълно за сметка на бюджета на плана. В момента патронажната грижа се дава на 96 лица и включва медицински услуги, помощ в дома, доставка на артикули от първа нужда, в това число и медикаменти (закупени със средства на потребителите), възнаграждение на битови сметки, настоящо разчистване на дома и други Услугите за потребителите се реализират по график от експерти: медицински сестри, домашни помощници.
В рамките на Направление 2 – „ Превенция на COVID-19 в обществените услуги, делегирани от страната действия “, също ще продължат досегашните действия, включващи обезпечаване на персонални защитни средства на личния състав, ограничения за стерилизация на сградния фонд; тестване на личния състав и на потребителите на обществените услуги.
Тук се включват закупуване на дезинфекционни препарати и съоръжение, имащи директно отношение към основаване и поддържане на безвредна работна среда в обществените услуги, гарантираща здравето на консуматори и чиновници.
Проектът „ Патронажна грижа + в община Бяла Слатина” се извършва по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020, предпочитана ос 6 „ Подкрепа за превъзмогване на последствията от рецесията, провокирана от пандемията от COVID-19, и подготовка за екологично, цифрово и стабилно възобновяване на стопанската система “, процедура BG05M9OP001-6.002 „ Патронажна грижа +” и BG05M9OP001-6.004 „ Патронажна грижа + – Компонент 2”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР