Удължаването на мандата за трансгранична помощ за Сирия е от

...
Удължаването на мандата за трансгранична помощ за Сирия е от
Коментари Харесай

ООН настоява за удължаване на хуманитарната помощ за Сирия с още 12 месеца

Удължаването на мандата за трансгранична помощ за Сирия е от решаващо значение за възстановяване на филантропичната обстановка в страната. 

Това съобщи заместник-генералният секретар по филантропичните въпроси и координаторът на незабавната помощ, Мартин Грифитс, пред Съвета за сигурност. Грифитс акцентира, че сирийският народ се сблъсква с големи компликации, като високи цени на питателните артикули, всеобщо разселване на фамилии и разпространяване на холера. Отбелязва се, че 90% от популацията живее в беднотия заради продължаващия спор и икономическата рецесия, цитира news.bg.

Организацията на Обединените народи (ООН) се сблъсква със усложнения в реализирането на филантропичната помощ, заради намаляващата поддръжка от донорите и неналичието на поддръжка за възстановителния развой в Сирия. Грифитс прикани за удължение на механизма за трансгранична помощ с още 12 месеца, тъй като това би предоставило опция за продължение на интервенциите за помощ и ранно възобновяване.

Заместник-генералният секретар акцентира, че филантропичната помощ е жизненоважна за милиони хора в Сирия и е належащо да се проведат повече договаряния за разширението ѝ. Той се обърна и към интернационалната общественост, призовавайки за поддръжка и финансиране на ранното възобновяване.

Междувременно, специфичният консултант на Организация на обединените нации за Сирия съобщи, че е значимо да се възобнови политическият развой в страната и да се поддържа контакт с арабските и западните страни, както и със самата Сирия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР