Удължаване на мерките, които в момента действат в страната и

...
Удължаване на мерките, които в момента действат в страната и
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев предложи удължаване на мерките до края на ноември

Удължаване на ограниченията, които сега работят в страната и след 12 ноември, като минимум до края на ноември. Това предложение даде основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев по време на седмичния брифинг на Националния действен щаб. Според него е време да се обмислят 7 спомагателни ограничения. 
Ограничения на всички заведения, които да работят до 22.00 или 23.00 ч.;Ограничаване на присъствената работа в офисите до най-много 50%;Обучението на учениците от 5-и до 12-и клас да стане онлайн, както и да се преустановят извънкласните действия като това важи и за учениците от 1-ви до 4-и клас;Университетите да преминат на отдалечена работа като изключение би трябвало да се направи за упражненията на медиците;Да се провежда " зелен кулоар "  от 08.00 до 10.00 часа за извършване на покупки на хората над 65 години като през това време да не бъдат допускани други граждани;По отношение на медицинския личен състав, избран като контактен на хора с ковид, следва да не се ползва 10-дневна карантина, а да бъдат освобождавани от карантина и да остават на работа след негативен PCR-тест, изработен най-малко на третия ден от контакта; Да се дадат пълномощия на министъра да командирова експерти от доболничния бранш да се включат в битката с ковид.
 

" Последното предложение не зависи от нас. То е в ръцете на законодателя, само че мисля, че е доста значимо: незабавно да се дадат пълномощия на министъра на опазването на здравето в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура да командирова медицински експерти от разнообразни лечебни заведения. В момента цялата тежест се поема от болничната помощ. Време е сътрудниците от доболничния бранш, които по никакъв начин не са малко, да се включват в тази битка, с цел да бъде малко по-равномерно натоварването и здравната система да се оправи ", сподели още доцент Кунчев.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР