Удължаваме срока за получаване на оферти в процедурата за ремонт

...
Удължаваме срока за получаване на оферти в процедурата за ремонт
Коментари Харесай

БДЖ удължава срока за получаване на оферти в процедурата за ремонт на локомотиви

Удължаваме периода за приемане на предложения в процедурата за ремонт на локомотиви, с цел да дадем опция на повече компании, които имат интерес да вземат участие в нея. В процедурата могат да вземат участие както български компании, по този начин и от целия Европейски съюз, е декларирал шефът на "БДЖ Пътнически транспорти " Пламен Пешаров след взетото решение, представен в известие от пресцентъра на БДЖ.

По думите му на националния железопътен транспортьор е нужна компания, която предлага най-хубави условия като качество и експедитивност на осъществяване на услугата ". Офертите са за присъединяване в социална поръчка с предмет: "Извършване на планова техническа поддръжка (ТП, МПР и ГПР) и извънпланова техническа поддръжка (РН) на електрически локомотиви серия 46200 и електрически локомотиви 44001 и 44002, благосъстоятелност на "БДЖ Пътнически транспорти " ЕООД за тригодишен интервал ".

"Ремонтът на локомотиви е сложна услуга и ние разпореждаме на външен реализатор единствено онази част, която не може да бъде осъществявана от чиновници на сдружението. Това са характерни действия, свързани да вземем за пример с електрониката на тяговия преносим състав, програмен продукт и настройките ", е подчертал Пешаров. По думите му е изцяло неприемливо процедура със спортен темперамент да бъде определяна като нагласена, откакто всички условия са обществени и налични за имащите интерес да вземат участие компании.

Пламен Пешаров е декларирал, че условието към участниците е да създадат оферта за ремонт на км/пробег, като това ще подсигурява качеството на услугата и ще предотврати осъществяването на фиктивни поправки. "Сумата, която е оповестена в процедурата е планирана стойност. Никъде в документите няма условие ремонтите да се правят за 8 часа. В София и към нея има най-малко 5 бази, подобаващи за осъществяването на предмета на поръчката ", е добавил още той.

Безопасността на пасажерите и качеството на услугата е главен приоритет за управлението на БДЖ и с това няма да вършим никакъв компромис, е бил безапелационен шефът на "БДЖ Пътнически транспорти ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР