Удължава се срокът за раздаване на продуктите от втори транш

...
Удължава се срокът за раздаване на продуктите от втори транш
Коментари Харесай

Раздават хранителни продукти на нуждаещите се до средата...


Удължава се срокът за разпределяне на продуктите от втори транш по оперативната стратегия за храни и главно материално подкрепяне от Фонда за европейско подкрепяне на най – нуждаещите се лица. Това заяви основният експерт районната дирекция “Социално подкрепяне “ в Хасково Васка Атанасова.

Семействата, които са получавали целева помощ за отопление през сезон 2015-2016 имат право на хранителни артикули по програмата.  Бенефициенти са още майките или осиновителки вземали месечни помощи за развъждане на дете до навършване на 1 година към октомври 2016-а година.

Клиентите, които са получавали еднократни или месечни помощи за предварителна защита, реинтеграция и развъждане на детето при близки и родни и в приемни фамилии също имат право на помощта. Възможност да се възползват от програмата имат жителите, случайно потърпевши при бедствия и повреди и получили еднократна помощ. Хората с открити 90 % трайни увреждания с непозната помощ, вземали интеграционни добавки, които имат персонален приход до 314 към февруари 2017, са включително.

Клиентите на обществените, които са получавали месечни помощи за развъждане на дете с трайно увеждане към същия месец и година също са с късмет да се възползват от втори транш.
И фамилиите с еднократна помощ за възпитаници, записани в първи клас за образователната 2016- 2017,  могат да получават артикули.

 Чак доникъде на май е продължен срокът в пунктовете за разпределяне в Харманли, Димитровград и Хасково. В това число в  регионалния град влизат местата в кв. " Орфей ", " Република " и селата. Срокът е до 11 - и другия месец.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР