Удължава се срокът на временната организация за движение по участъка

...
Удължава се срокът на временната организация за движение по участъка
Коментари Харесай

Sans changement: пускането на пътя Мездра - Люти дол отново се отлага

Удължава се срокът на краткотрайната организация за придвижване по сектора от път I-1 сред Мездра и Лютидол доникъде на февруари, оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “, представени от Българска телеграфна агенция.

Отсечката е затворена за придвижване в двете направления от 160-ти до 172-ри км за създаване на новото трасе. От АПИ прецизират, че продължаването на периода на краткотрайната организация е заради непредвидени условия, зародили по време на строителните работи - нужда от осъществяване на археологически изследвания в елементи от трасето, правенето и утвърждението на нов парцеларен проект в зоната на инженерните мрежи и пътните възли.

Както Клуб Z неведнъж писа - това е следващо удължение на пусковия период на ремонта (виж по-долу).

От организацията припомнят, че цялостното затваряне на правата е належащо, защото платното в посока Видин, в сектора сред 161-ви и 172-ри км, се построява в непосредствена непосредственост до съществуващия път I-1, а платното в посока София в по-голямата си част е върху съществуващото трасе на първокласния път. В същото време за осъществяването на всички планувани действия по плана се правят и взривни работи на скатове, оформяне и обрушване на откоси, полагане на мрежа по откосите и редица други строителни действия.

Това е следващо удължение: съгласно проектите правата трябваше да бъде отворена в средата на декември, след което срокът се реалокира за средата на януари.

После обещанието бе за първата десетдневка на февруари.

 От АПИ оповестяват, че откакто бъде пусната, водачите ще минават по новото трасе с по две ленти за придвижване във всяка посока.

Срокът за довеждане докрай на модернизацията на целия път I-1 Мездра - Ботевград е декември 2024 година През април предходната година бе открита една част от него – 7,5 км към с. Новачене, а правата Мездра – Лютидол бе затворена за придвижване два месеца по-късно. Тежкотоварният трафик бе пренасочен през дребни обитаеми места и това стана причина жителите на няколко села по трасето да изразят недоволството си от основаните проблеми, преграждайки пътя.

До момента ТИР-трафикът върви през Кнежа. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР