Удължава се Програмата за ползване на хуманитарна помощ за лица,

...
Удължава се Програмата за ползване на хуманитарна помощ за лица,
Коментари Харесай

Местят украинските бежанци в зимните курорти, Банско може да приюти минимум 10 хил.

Удължава се Програмата за прилагане на филантропична помощ за лица, търсещи краткотрайна протекция в България поради войната в Украйна. Помощта още веднъж ще бъде в размер на 40 лева дневно.Ако до момента от мярката се възползваха най-вече хотелите поморето, в този момент се чака по-активно да стартират да се възползват планинските курорти поради отлива на туристи след края на зимния сезон. "Банско има задоволително огромна база.

Обектите, които не работят през лятото и обичайно са зимни хотели, приютяват украински жители, като ще има място за всички. Хотелите, приютили бежанци на морето, ги изместват, с цел да освободят място на летните туристи ", уточни членът на УС на Съюза на туристическия бизнес в зимния курорт Рая Коева пред "България заран ".

В момента има към 700 украински бежанци в Банско, като по думите на Колева най-малко 10 хиляди украинци биха могли да се настанят в града. "Това е огромен плюс за града. Традиционно хотели, които освобождават личен състав, в този момент го задържат. Биха могли да се интегрират украинците и да се включат в пазара на труда ", посочи още тя в ефира наBulgaria ON AIR. Колева показа, че от сектора са удовлетворени от програмата за украински бежанци.

"Първоначално имаше леко терзание – първа такава стратегия, само че всички сътрудници си получиха средствата. Сега за април и май ще бъде по-регулирано и елементарно, процедурата е облекчена и всеки може да се възползва. Вече няма терзания ", безапелационна беше тя.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР