Удължава се крайният срок за прием на проектни предложения по

...
Удължава се крайният срок за прием на проектни предложения по
Коментари Харесай

До 31 март се удължава приемът по подмярка 4.2 от ПРСР 2014-2020, бюджетът се увеличава с 39 млн. лева

Удължава се крайният период за банкет на планови оферти по подмярка 4.2. „ Инвестиции в преправка и маркетинг на селскостопански артикули “ от Програмата за развиване на селските региони (ПРСР 2014-2020) до 17.30 ч. на 31 март 2022 година Бюджетът по процедурата се усилва с над 39 млн. лева и доближава над 426 млн. лева (426 280 028 лева.). Това гласи издадената заповед на Министерство на земеделието, научи Moreto.net

Удълженият интервал на банкет ще даде на бенефициентите опция за спомагателна подготовка на плановите оферти по процедура № BG06RDNP001-4.015 и тяхното подаване в електронната система

Допълнителните над 39 млн. лева са остатъчен запас по подмярка 4.2, която е измежду най-атрактивните от Програмата. Увеличението на бюджета ще обезпечи спомагателни благоприятни условия за финансова поддръжка на преработвателния бранш, който е изправен пред редица провокации по отношение на пандемията от КОВИД 19.

Кандидатите по подмярка 4.2 ще могат да декларират планове за вложения, ориентирани към възстановяване на цялостната активност, икономическата успеваемост и конкурентоспособност на предприятия от хранително-преработвателната индустрия. Чрез подмярката ще се подтиква по-добро потребление на факторите за произвеждане, въвеждане на нови артикули и възстановяване на качеството и сигурността на храните.

Допустими за подкрепяне са действия, ориентирани към въвеждане на нови артикули, процеси и технологии, в това число къси вериги на доставка, възстановяване на сигурността на храните, опазването на околната среда, както и стабилно и цифрово ръководство на процесите в производството.

Пълният пакет документи по процедурата е оповестен на формалната страница на Министерството на земеделието и в
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР