Удължава се бедственото положение в Перник с още 30 дни,

...
Удължава се бедственото положение в Перник с още 30 дни,
Коментари Харесай

Удължава се бедственото положение в Перник с още 30 дни

Удължава се бедственото състояние в Перник с още 30 дни, считано от 2 февруари. Решението е взето на съвещание на Областния спешен щаб. Това заяви регионалният шеф Емил Костадинов по време на старта на строителните действия по изкопите и полагането на тръбите за водопровода от Мало Бучино до Перник. Обектът беше инспектиран от министъра на стопанската система Емил Караниколов, регионалния шеф Емил Костадинов и кмета на Перник Станислав Владимиров.

Общата стойност на плана е 27 039 000 лева с Данък добавена стойност, като тя включва и създаване на помпена станция, замяна на три спирателни крана по довеждащия тръбопровод на Перник и монтиране на система за мониторинг на язовир " Студена ". След създаване на новата водопроводната връзка ще стартира разчистване на дъното на язовир " Студена ", сподели Караниколов, представен от Българска телеграфна агенция.

" Тук ще подаваме 300 литра в секунда. Когато язовир " Студена " надвиши 10 милиона куб.м, водният режим ще бъде понижен, или преустановен ", сподели Станислав Владимиров.

Заради строителните действия доникъде на февруари се лимитира придвижването по 1,2-километровия сектор от третокласния път Големо Бучино - Перник. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР