Удълбочаването на каналите на Варненското езеро е една от преписките

...
Удълбочаването на каналите на Варненското езеро е една от преписките
Коментари Харесай

МВР: Прокуратурата бездейства по преписка за удълбочаването на Варненското езеро

Удълбочаването на каналите на Варненското езеро е една от преписките на Министерство на вътрешните работи, които са с висок публичен интерес и по които досега няма придвижване от страна на прокуратурата.

Припомняме, през вчерашния ден Министерството на вътрешните работи лист със 116 публично значими преписки, по които прокуратурата бездейства.

Според Министерство на вътрешните работи, договорът с компанията – реализатор е подписан без конкурс или процедура по желание, което е нарушаване на Закона за публичните поръчки. От вътрешното министерство припомнят, че цената на този план е над 327 милиона лв.. Преписката за удълбочаването на каналите е формирана в Столичната дирекция на полицията при започване на месец август предходната година. Материалите по нея са предадени на прокураттура през месец октомври 2021 година

Според Министерство на вътрешните работи процесният контракт е подписан без конкурс или процедура по желание, което се явява отбягване осъществяване на процедури по Закона за публичните поръчки. Стойността на контракта е 327 млн. лева без Данък добавена стойност.

Преписката е изпратена на Софийска районна прокуратура на 11.10.2021 година с мнение за правно мнение и отношение по подготвеност.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР