Учудващо е, че Унгария подкрепя членството на Македония в ЕС,

...
Учудващо е, че Унгария подкрепя членството на Македония в ЕС,
Коментари Харесай

Най-после еврокомисар се заинтересува от Унгария заради Груевски

Учудващо е, че Унгария поддържа участието на Македония в Европейски Съюз, само че не я счита за сигурна страна, написа в Twitter еврокомисарят по разширението Йоханес Хан. С изявлението си той засяга информацията за обещано политическо леговище на някогашния македонски министър председател Никола Груевски, който избяга преди да влезе в пандиза в Македония.
" Върховенството на закона е основен принцип на държавите-членки и на претендентите за участие. Това е от решаващо значение за доверието в Европа ", написа Хан, съобщи БГНЕС.
Той декларира, че в случай че Унгария в действителност даде политическо леговище на някогашния македонски министър председател Никола Груевски, " той чака ясно пояснение на основанията за това от унгарския министър председател Виктор Орбан ".
Припомняме, че против Унгария беше стартирана процедурата по член 7 на Договора за Европейския съюз, която е обвързвана тъкмо с върховенството на правото като полезност на Европейски Съюз и отнемането на гласа на неспазваща я страна-членка в Европейския съвет.
Междувременно стана ясно, че Никола Груевски е почнал да закрива всички свои банкови сметки единствено ден, откакто се е схванало, че ще влезе в пандиза. Банковите сметки са били 35, общо в тях е имало над 230 000 евро. Груевски е съумял да изтегли цялата сума от всички сметки.
От Специалната прокуратура в Скопие оповестиха публично, че сега на името на Груевски няма нито един парцел и нито едно евро в банковите му сметки. Според последната имотна декларация от февруари 2017 година Груевски е имал общо 230 000 евро спестени средства. 180 000 от тях са спестени, до момента в който той беше министър-председател (2006-2016 година). Неговата майка има 4 жилището.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР