Учредяват "Български ВиК Холдинг ЕАД София“. Това стана ясно в

...
Учредяват "Български ВиК Холдинг ЕАД София“. Това стана ясно в
Коментари Харесай

Министерски съвет взе ключово решение за справяне с водната криза СНИМКИ

Учредяват "Български ВиК Холдинг ЕАД София “. Това стана ясно при започване на съвещанието на Министерски съвет. Заседанието по изключение се състои през днешния ден заради вчерашното посещаване на премиера Бойко Борисов в Египет.

Новината за новото държавно дружество бе обявена от министъра на районното развиване Петя Аврамова.

За учредяването се отпускат 1 милиарда лева на Министерство на регионалното развитие от бюджета за 2020 година.

"Холдингът ще бъде принципал на всички ВиК сдружения, които имат държавно присъединяване ", изясни Петя Аврамова. Тя добави, че районният министър ще отговорая за холдинга. По думите ѝ задачата е да се сътвори резистентен модел на финансиране на ВиК сдруженията.

Министърът на стопанската система Емил Караниколов разгласи, че концепцията се поддържа от Министерството, което ръководи. Той изясни, че това е крачка напред и разясни, че би трябвало да се мисли по-мащабно за конструкция, която да ръководи ВиК системата в България.

Създаването на холдинга се поддържа и от Министерство на околната среда и водите и министър Емил Димитров, стана ясно на съвещанието на Министерски съвет.

Премиерът Бойко Борисов подсети пред публицисти и министри, че Перник доста от дълго време е трябвало да приключи водния цикъл.

На съвещанието министър председателят Бойко Борисов разпореди на министрите си и още две задания. "До другата сряда още две задания - първата е вносът и изсносът на отпадък. Има брюкселски наставления. Какъв мораториум можем да сложим краткотрайно, с цел да ми гарантирате, че това, което е по документи, това е и по наличност. И второто е с ВЕЦ-овете. На първо място е обезпечаването на питейната вода, по-късно е токът, Петкова ", съобщи още министър председателят Борисов.

















Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР