Учредяването на партията на Слави Трифонов „Няма такава държава“ в

...
Учредяването на партията на Слави Трифонов „Няма такава държава“ в
Коментари Харесай

На какво ще разчита новият проект на Слави?

Учредяването на партията на Слави Трифонов „ Няма такава страна “ в събота повдигна редица въпроси от метода на образуване до наименованието ѝ. Имайки поради медийната кариера на екипа, упованията бяха за гръмко отразяване на старта. Въпреки че това не се случи, „ политическият артикул “ на Слави Трифонов е една от главните политически тематики. Той съумя да провокира мнения от адвокати в лицето на проф. Огнян Герджиков до самия министър председател.

Това съобщи в изявление за Novini.bg политологът Теодора Йовчева, която разяснява горещата вест от последния уикенд - учредяването на партията на Слави Трифонов " Няма такава страна ". Създаване на партия от известно лице от развлекателния бизнес не е нещо ново. Доналд Тръмп, прочут с риалити форматите си в Съединени американски щати, стигна до Белия дом. Украинският артист Володимир Зеленски стана президент на страна, разкъсвана от проблеми. Италианският образец обаче предлага най-подробната картина. Популярният комедиант Бепе Грило основава интернет блог през 2005 година и оттогава стартира да конкурира както политиците, по този начин и медиите. Популярността му се разраства през разнообразни придвижвания и акции до момента в който не се стига до основаването на партията „ Движение 5 звезди “ (M5S). Формацията набира мощ от 2009 година, а през днешния ден е даже съществена ръководеща партия в Италия, сподели още политологът.

„ Политическият артикул “ (както създателят му го нарича) на Трифонов е част от тази наклонност на нахлуване на известни лица в политиката. Основните поръчки на партията и на други сходни е разглобяване на „ политическата класа “ и заместването ѝ с нещо ново. Обикновено на политическата класа се опълчва волята на жителите като неин изразител е новата партия. Точно поради това Слави Трифонов застъпва засилено гражданско присъединяване като главно обръщение на партията. Повече принадлежности на директната народна власт като опция за непосредствено присъединяване на жителите като метод за унищожаване на политическата класа. Тук обаче се появява и измама. За премахването на „ старите “ елити с празни обещания, се предлага заместването им с нови медийни елити. Тези нови елити не са политически, само че се стремят да бъдат такива, добави Теодора Йовчева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР