Учителят по занималня в ОУ, гр. Габрово – Калчев, стана

...
Учителят по занималня в ОУ, гр. Габрово – Калчев, стана
Коментари Харесай

Клевета! 11-годишен инсценира, че учителят му го е бил

Учителят по занималня в ОУ, гр. Габрово – Калчев, стана жертва на оскърбителен изказвания на невръстен възпитаник, който инсценира, че е бил обичай от преподавателя си.

Всичко стартира на 16 април, когато 11-годишното дете приписва на учителя си закононарушение от общ темперамент. Ученикът се оплакал, че е обичай по време на час от учителя си по ЦОУД – Камен Калчев, в резултат на което му били породени телесни пострадвания. Пред кореспонденти на националните медии сподели пострадвания по врата си като доказателство, че е бил душен от учителя си в занималнята. Същия ден майка му подава сигнал в полицията за принуждение над детето й от преподавателя и е формирано досъдебно произвеждане.

Непосредствено след случая е открито, че ученикът е излъгал за учителят му да бъде уволнен.

Съученици на „ жертвата “ потвърдиха, че учителят не е упражнил принуждение над детето. Един от съучениците му даже е признал, че е очевидец по какъв начин Алекс се е самонаранил посредством надиране по врата, с цел да си подсигури доказателство за клеветата. Причината – учителят бил непоколебим и не е допускал учениците да нарушават дисциплината в час. Не толерирал закъснения, потребление на мобилни телефони и хранене по време на образователните занятия. Това не се харесало на дребния Алекс, по тази причина решил да спретне номер на даскала за да бъде уволнен.

Образуваното досъдебно произвеждане е прекъснато с влезнало в действие разпореждане на прокурора, а наклеветеният преподавател даже не е привличан като обвинен.

Учителят ще съди майката на ученика за обезщетение за претърпените неимуществени вреди вследствие на противоправното държание на малолетния й наследник.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР