Учителят по музика в Трето основно училище в Сандански Карамфил

...
Учителят по музика в Трето основно училище в Сандански Карамфил
Коментари Харесай

Красота и романтика на фестивал в Жеравна! Народният певец К. Божиков предложи брак на любимата си, санданчанката П.Димитрова

Учителят по музика в Трето главно учебно заведение в Сандански Карамфил Божиков изненада приятелката си, танцьорката Паолина Димитрова с сантиментално предложение за брак. Пред стотици участници в Международния Фестивал на фолклорната носия в Жеравна, Божиков коленичи с пръстен в ръка пред обичаната си и я помоли да се омъжи за него.

Развълнувана, Паолина приела предлагането и се хвърлила в обятията на обичания си, пред погледите на стотици аплодиращи ги. Много хубост събира на едно мястофестивалът в Жеравна и националният артист Божиков от дълго време чакал този ден, с цел да изиска ръката на обичаното момиче. Фестивалът към този момент има славата на фестивал и на любовта, защото от самото си начало стартира с любовна приказка.

Фестивалът е основан през 2008 година по концепция на Христо Димитров – продуцент, хореограф и режисьор на Национален фолклорен отбор „ Българе ”. Атрактивната им женитба с фолклорната певица Албена Вескова през 2005 година в местността " Костина " край с. Рибарица по древен български бит, на която младоженците и присъстващите 400 посетители са с български национални носии, има необятен положителен отзив. Това стимулира основателя на „ Българе ” благодарение на неговите сътрудници Ян и Елена Андерсон, на тогавашния кмет на Жеравна Лъчезар Германов, предприемачите Георги Манев и Калин Григоров, както и на други съидейници, да провежда доста по-мащабно събитие, което да дава опция на всеки искащ най-малко за три дни в годината да облече българска носия и се откъсне от цивилизацията, като направи скок век и половина обратно във времето.

Габи Костова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР