Учителски колективи призовават родителите и учениците да дарят за пострадалите

...
Учителски колективи призовават родителите и учениците да дарят за пострадалите
Коментари Харесай

Учители с призив за 15 септември: Вместо за цветя за нас, дарете парите за пострадалите в Карловско - Общество

Учителски колективи приканват родителите и учениците да дарят за потърпевшите в Карловско парите, които биха дали за букети цветя за самите тях за първия образователен ден, 15 септември.

В апела се включиха учебни заведения от София, Перник и Радомир.

" Колегията на 134. СУ „ Димчо Дебелянов “ гр. София приветства своите възпитаници и родители с началото на новата образователна година и афишира акция по събиране на средства за наводнените села и за хората в неволя под наслов „ Цветя за Карлово! “ Всеки, който желае, може да размени скъпия букет с цвете от градина и да подари средствата за идеята. В деня на празника потърсете учениците с дарителските кутии в двора на учебното заведение ",.

Основно учебно заведение " Христо Смирненски " в Радомир ще сложи на входа дарителска кутия, с цел да може всеки който желае да помогне на нуждаещите се хора от Карловско, оповестява БНР. Да посеем зрънце положително и да дадем образец на нашите деца, приканват учителите.

" Човек би трябвало да хвърля напред положително, а не да обявява с това - сподели шефът Румяна Давидкова. - Ние сме едно от учебните заведения, които пострадаха при земетресението през 2012 година. Преживяхме огромен, тежък ремонт. Възстановихме се. Учихме и в друго учебно заведение, изведоха ни тогава. И човек би трябвало да поддържа хората, които са в потребност. "

С апел вместо да купуват цветя да дарят средства за бедстващите села се обръщат към родителите и учениците и учителите от СУ „ Св. св. Кирил и Методий ” в Радомир и едно от най-големите учебни заведения в Перник - 11. ОУ " Елин Пелин ".

Порой наводни пет карловски села в първите септемврийски дни. Те са Розино, Слатина, Столетово, Богдан и Каравелово. Стотици къщи бяха наводнени. Текат няколко , на място доброволци оказват помощ с разчистването. Доброволчески акции в поддръжка на потърпевшите от Карловските села проведоха организации като „ За положителното “, „ Гората.бг “, „ Предай Нататък “, Национална асоциация на доброволците в България и други

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР