Учителската професия е призвание, а учителите са днешните будители. Това

...
Учителската професия е призвание, а учителите са днешните будители. Това
Коментари Харесай

Соня Розалинова, учител: Бъдете будители даже на самите себе си, защото пътят е знание

Учителската специалност е предопределение, а учителите са днешните будители. Това сподели за дневния блок " Добър ден, България “ на Радио " Фокус “ Соня Розалинова, начален преподавател в столично учебно заведение по Български език и литература на първокласници. Любовта, която изпитва към децата, е това, което я кара да обърне взор към учителската специалност. Соня Розалинова обаче вижда големи пропуски в просветителната система.  

" Необходима е смяна – би трябвало да се съблюдават общоприетите условия, да има независимост да се преподава по одобрени стратегии и учебници и по метод, подобаващ на потребностите на децата и сегашната реалност. Мисля, че е време просветителната система да намерения за тези неща. Разбира се, най-много да има тласък за учителите и да отиваш на работа с готовност, когато влизаш в класната стая, да дадеш всичко от себе си. Децата ти дават силата и любовта, която не можеш да получиш на никое място другаде, а и си обичам специалността – това е разковничето “, изясни тя.  

Според Соня Розалинова младите учители са по-добре признати от учениците, само че не може да се отхвърли и опита на сътрудниците й от " остарялата школа “. Учителката насочи обръщение към учениците си – постоянно да бъдат будители на хората до себе си, да ги водят към верния път и да бъдат будители дори на самите себе си, тъй като пътят е познание.  

Габриела ГЕОРГИЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР