Учителко любима, Добър ден!Какъв за теб е днешния проблем?В коянаука

...
Учителко любима, Добър ден!Какъв за теб е днешния проблем?В коянаука
Коментари Харесай

Коя е най-добрата учителка според най-добрата майка

Учителко обичана, Добър ден!
Какъв за теб е днешния проблем?
В коянаука искаш да нагазим?
И внимавай леко да не те намразим!

 Учителите би трябвало да владеят умеенето мулти-таскинг, или казано на български – да вършат еднообразно качествено най-малко пет неща по едно и също време. Например, те би трябвало да умеят да преподават по извънредно забавен и увлекателен метод урока, до момента в който в това време сканират класната стая за възпитаници, които наподобяват комплицирани, полузаспали, недоразбрали или отнесени. Докато преподава и сканира, учителката би трябвало да може да сформира въображаем списък-план по какъв начин да се оправи с тези изгубени, да не кажем изгубени, възпитаници. Същевременно тя би трябвало да е нащрек и за действия, които не са свързани с образователния развой. Например, в случай че някой остроумен възпитаник е съумял да скатае втори мобилен телефон (първият е бил демонстративно изключен пред погледа на учителката при започване на часа) и стръвно убива зомбита с растения под чина; възпитаници, които си шушукат; други, които драскат по чина текстове на Дрейк и въобще правят нещо, друго от слушане в час, и да успее да ги ангажира да внимават в урока, само че без да прекъсва потока на мисълта си и да губи скъпи минути за забележки. Учителката би трябвало да успее да уплътни с урок всяка минута през цялото време до точния завършек на часа и, без да закъснява или избързва с урока, да обърне внимание, че възпитаник Х е сополив и би трябвало да отиде при здравната сестра, възпитаник У отново си е не запомнил бележника, възпитаник Z има потребност от логопед, а че възпитаник A е без една обувка.

 По време на самия час учителката би трябвало да ревизира постоянно дали учениците схващат урока, да изяснява новите термини, да дава отговор на въпроси, да се движи сред чиновете, с цел да демонстрира идентична непосредственост с всеки възпитаник, да отбелязва за кой възпитаник възприемането на новия материал е по-трудно и да внимава в това време учениците зад тила й да не откраднат дневника или да сложат пърдяща възглавница на стола. От време на време учителката би трябвало да може умерено и без стрес да прави всичко гореизброено, до момента в който е следена и оценена от районния инспекторат по обучение.

Кой сподели, че актуалната учителка би трябвало единствено да преподава?

 Всяка учителка си има свое досие измежду майките на площадката в квартала, персонален профил, психически портрет или там, както желаете го наричайте. Важно е да е добра, но и строга. Трябва да е взискателна, само че и да подхожда с схващане и да прави постоянно взаимни отстъпки. Задължително е да дава домашни, но домашните да не се пишат вкъщи. Важно е да е млада, но да има най-малко трийсетгодишен опит, че да може да се оправя. Особено значимо е учителката да владее всевъзможни софтуерни новости като таблети, финален модел телефони, интернети и други такива нововъведения, но да не учат с такива неща в час, щото децата доста се разсейват. Тези знания са й значими, с цел да може да бди със зорко око някой да не играе в учебно заведение на Клашроял или Майнкрафт. Учителката се избира в деня на отворените порти. Тогава настава значимият миг, когато няколко расови женски индивида се изправят на дъската отстрани, в анфас, показват си новите тоалети от по-предишния петнайсти септември и биват огледани деликатно.

Една даскалка си проличава по външния тип.

 Не би трябвало да е дебела, тъй като не може да настига тичащо дете. Не би трябвало да е слаба, тъй като несъмнено нещо е болна. В лицето би трябвало да е усмихната, само че пък да не прекалява, тъй като несъмнено ще лигави децата. Трябва да е строга, тъй като 29 деца другояче ще си вършат каквото си желаят в час. Трябва да е мощна в ръцете, с цел да може да носи тежки раници, в случай че се постанова. Много значимо е учителката да е с остро зрение, с цел да следи всичко и всички, че на последния ред някой може да не написа урока.

 Една учителка е добра, при положение, когато си държи изкъсо учениците. На същинската учителка в никакъв случай не й изчезват дрешки от класа, тъй като тя сигурно знае всеки неин възпитаник през днешния ден с каква на цвят плетена шапчица е пристигнал, къде си е поставил и двете ръкавички, на всяко палтенце знае размер и модел по азбучник и етикет, поларчето също в никакъв случай няма да се загуби, тъй като е добре познато на учителката. Всеки молив и гумичка към този момент минават под нейно управление, единствено тя е виновна за комплектчето с цветни пастели от осем и шейсет, с които би трябвало ученикът да изкара най-малко до края на първия период в пети клас. За да си избере човек учителка, би трябвало да е сигурен в нейните качества да открива изгубени движимости, телефони, таблети и изгубени пари. Защото в случай че не ги открива, несъмнено е блеела нанякъде и е позволила да изчезнат!

Друга значима линия на учителката е да е строга с другите деца.

 Никога да не разрешава да се карат и бият, а в случай че някой закачи моето, съм му споделила „ Удрят ли те – удряй! “, щото няма да се дава, ша са бий! Но пък не е възможно учителката да не се скара на тези, дето и те са се били. Моето дете в никакъв случай не се бие, все другите стартират, само че дори и те да не стартират първи, моето не е нападателно. Но и да има такива случаи, аз ще съм там да я науча какво се прави. Ако би трябвало, всеки ден ще вървя до учебното заведение, с цел да й давам препоръки по какъв начин би трябвало да се държи с децата в класа, кое е неприятно и по какъв начин би трябвало тя да го санкционира. Със сигурност учителите имат изключителна потребност от препоръките на родителите. Даже от време на време наподобяват по този начин, като че ли тези учители не знаят кое е положително и кое е неприятно и добре, че сме ние, да им го споделяме!

 Едно учебно заведение е положително, в случай че може да се контактува с учителката, когато се постанова непрекъснато. Ако са забравени да се дадат пари за театъра, който ще им гостува, и би трябвало да може да се звънне на мига и да й се каже да ги заплати тия пари. Обаждането става във време, когато е комфортно за родителя, тъй като родителите постоянно са доста ангажирани и няма по какъв начин да се преценяват с една учителка. Истински положителната учителка почита всички – майки, татковци, баби, дядовци, лели, вуйчовци и комшиите и знае, че е доста значимо да се държи контакт. Затова същинската учителка подвига умерено телефона в 6:50, когато още първите петли не са прокашляли запарения въздух на кокошарника, с цел да бъде осведомена, че детето е с разстройство и няма да пристигна в 13:30 на учебно заведение. Или пък в случай че някой се сети в неделя, към 21:34, че не е дал пари за коледния календар, тя е длъжна да изслуша деликатно всичко и да влезе в състояние. Добре би било да споделя всеки ден какво е домашното, с цел да може от време на време у дома да се изпита детето дали го е написало, само че в случай че не известява тя самата, ще би трябвало да се научи.

 Но най-много, положителната учителка е същински добра, тъй като прегръща повече пъти дневно от средноплатен столичен терапевт, трансформира повече прозявки в усмивки от който и да е ортодонт, следи по какъв начин мозъци обработват нова информация, без да е невролог, и споделя повече пъти „ отлично, момче “ или „ отлично, момиче “ за един период от треньор за цялостен сезон!

Инфо: www.jenatadnes.com

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР