Учителките по „Свят и личност“ и „История“ Бистра Стефанова и

...
Учителките по „Свят и личност“ и „История“ Бистра Стефанова и
Коментари Харесай

Учителки от ПГТ „Д-р Васил Берон“ спечелиха проект при института „Олга Лингейл“

Учителките по „ Свят и персона “ и „ История “ Бистра Стефанова и Мариана Маринова от Професионалната гимазия по туризъм „ Д-р Васил Берон “ във Велико Търново завоюваха план за засилено преподаване за човешките права и обществената правдивост в техните класни стаи с принос към многогодишната самодейност " Обучение за предишното - деяние за бъдещето “. Обезпечените запаси са на стойност от 500 лв., предоставени като минигрант от Института „ Олга Лингейл “ за проучване на Холокоста и човешките права (The Olga Lengyel Institute - TOLI) – Манхатън, Съединени американски щати.
Проектът ще даде опция на преподавателите да приготвят и изнесат уроци за национализма и неговите проявления, като Холокоста и други, засегнали нашата страна. Целта е да се държи будно любознанието и съпричастността на учениците и техните общности за създаване на бъдеще в мир, приемливост, съгласие и ценене на човешкото достолепие. От своя страна учителите ще бъдат бранители за обществена смяна към общество без расизъм, ултранационализъм и дискриминация , приобщавайки към този развой своите ученици.
Предвидена е взаимна активност със студенти от ателие " История и памет " при ВТУ ”Св. Св. Кирил и Методий”, която се състои в организирането на конференция за мир, приемливост и ценене на човешкото достолепие. Планира се тя да даде опция, въз основата на историческите образци и опит, да се проследят настоящите опасности за свободата и човешкото достолепие и да се вдъхне убеденост на младежите да творят своето спокойно бъдеще, като работят без боязън против стандартите, предразсъдъците и дискриминирането в личната им среда.
Проектът ще способства за обогатятаване качеството на образованието в България посредством обезпечаването на смислена опция за учителите да интегрират национални и интернационалните педагогичен подходи в образованието по тези предизвикателни тематики и в преподаването на актуалната значителност на Холокоста на техните възпитаници.
Други страни, включени в Европейската стратегия на Института TOLI са Австрия, Гърция, Италия, Полша, Португалия и Румъния.
Мисията на Института " Олга Лингейл " е да образова преподаватели в Съединени американски щати, Европа и други елементи на света за правата на индивида и обществената правдивост, които свързват поуките от Холокоста и други геноциди със актуалните международни събития, като по този метод работят сходни зверства и жестокости да не се появят още веднъж.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР