Учителките, които преведоха деца през жп прелез при спуснати бариери

...
Учителките, които преведоха деца през жп прелез при спуснати бариери
Коментари Харесай

Ето какво очаква учителките, превели деца през прелез при спуснати бариери

Учителките, които преведоха деца през жп прелез при спуснати бариери и наближаващ трен, към този момент са санкционирани по Закона за придвижване по пътищата, а до дни ще получат и дисциплинарно наказване. Това сподели за " Дарик " директорката на учебното заведение Юлия Трионджиева. Случката от през вчерашния ден стана известна, откакто фен разгласява клип на случилото се във Facebook.

Група възпитаници от Основно учебно заведение " Неофит Рилски " във Велинград пресича жп линията, откакто всички сигнализации за приближаващ трен са направени. Групата е водена от две учителки и откакто се вижда приближаването на самия трен, едната от тях стопира част от учениците до линията. Това е снимано в любителското видео от през вчерашния ден, а обяснението, което преподавателките са дали, описа директорката на школото Юлия Трионджиева.

" Обясниха, че откакто са наближили прелеза, не са видели влакът да идва и надлежно част от децата са пресекли линията. Децата, като са чули звуковия сигнал на влака, и са изпаднали в някаква суматоха, въпреки че те са дребни и при всяка една обстановка, даже при попречване на човек изпадат в такова положение. Но надлежно учителките са реагирали съответно на тяхното държание и се вижда, че са разграничени на групички в наличието на по една от учителките ", сподели Трионджиева.

От Министерство на вътрешните работи към този момент са се сезирали по случая и на двете учителки е наложена санкция. Те са на работа през днешния ден, а до дни ще стане ясно кое от трите санкции ще им бъде наложено - виждам, предизвестие за уволняване или уволняване. Най-вероятно третият вид няма да се случи, защото не е имало действително заплаха за живота на децата, счита шефът на учебното заведение.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР