Учителката от Софийската математическа гимназия Петя Тодорова получи днес след

...
Учителката от Софийската математическа гимназия Петя Тодорова получи днес след
Коментари Харесай

Въпреки протестите на родители и ученици: Уволняват учителка от СМГ

Учителката от Софийската математическа гимназия Петя Тодорова получи през днешния ден след обед заповед за дисциплинарно уволняване. Това стана макар митинга на възпитаници и родители от гимназията.

Поне 8 други учители също остават без работа, тъй като договорите им няма да бъдат възобновени.

Според заповедта за уволняване Тодорова е нарушила имиджа на учебното заведение като е подписала документ за съревнование, в който учениците от гимназията не били класирани за присъединяване. Няколко дни по-късно обаче тя е подписала и документ с противоположно наличие.

Казусът се породи, откакто уредниците на надпреварата – Сдружение „ Европейско кенгуру” и Съюзът на българските математици, се разделиха.

„ На формалния уебсайт на „ Европейско кенгуру” е оповестен протокол, на който участват 3 законни подписа – на Сава Грозвев, Шаркова и Петя Тодорова. Сред класираните няма нито един възпитаник на СМГ. С този автограф тя умишлено ощетява най-силните възпитаници в България”, съобщи шефът Антони Стоянов.

Тодорова обаче е безапелационна: „ Никога не съм делила мои и твои. Не разбирам по какъв начин член на национална комисия може да лобира за обещано учебно заведение, даже учебното заведение, в което работи”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР