Учителката Милена Иванова, която раздава шамари, дърпа и крещи на

...
Учителката Милена Иванова, която раздава шамари, дърпа и крещи на
Коментари Харесай

Учителката с шамарите в бургаската забавачница била предлагана за награда

Учителката Милена Иванова, която раздава плесници, дърпа и крещи на децата в детската градина " Брезичка " в Бургас, била предлагана за награждаване. Това разкри кметът Димитър Николов, който бе мощно засегнат от изтеклите фрагменти за принуждение в забавачницата.

На тях се вижда по какъв начин учителката раздава плесници, удря, дърпа и крещи на 4-годишни от група " Мики Маус ". Часове по-късно възпитателката си подаде оставката, само че прати майка й да я занесе в градината.

По случая Районна прокуратура разпореди инспекция в детската градина, която би трябвало да откри дали е имали и други случаи на принуждение над деца и дали са били медицински освидетелствани. Кадрите взривиха обществените мрежи, а управлението на детската градина свика незабавно педагогичен съвет и родителска среща.

" Ужасяващите фрагменти, които видях, нямат потребност от инспекция. Всичко е ясно - безапелационна физическа и психическа експанзия над децата! Уволненията ще са факт още през днешния ден. Но както въпросната УучителкаФ, по този начин и колежките й, които гледат безучастно експанзията, би трябвало да носят наказателна отговорност. Няма да има безотговорност, убеждавам ви! Изпитвам не по- дребен яд от вас ", съобщи бургаският кмет.

" От 8 година съм шеф, сходно нещо не съм виждала, в никакъв случай не са били подавани и сигнали от родители ", съобщи директорката Събка Недева.

Проверката на прокуратурата е предоставена на полицията, " Социално подкрепяне " и " Агенцията за Закрила на детето ", които били сезирани и от общината. Родителите желаят и другата учителка от клипа - Светла Петрова, да бъде уволнена. На фрагментите се вижда да размахва пръчка над децата, само че обяснила, че това е " момчешка игра ".

Милена Иванова била от 6 година в " Брезичка ", а Петрова дълготраен учител. Досега против тях нямало нито писмени, нито устни недоволства.

" За мен това е неприемливо и скандално, всички би трябвало да си понесат следствията за това. Това е душевен и физически тормоз ", безапелационна бе шефката на дирекция " Образование " Веселина Таралова, и даде обещание санкции още до края на деня.

Засега не е ясно кой е снимал фрагментите, защото в стаята нямало камера. Според осведомени записващото устройство било инсталирано в играчка на едно от децата, защото майка му имала съмнения за нередности в групата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР