Учителка в детска градина и двама ученици са последните случаи

...
Учителка в детска градина и двама ученици са последните случаи
Коментари Харесай

Учителка в детска градина и ученици са последните случаи на COVID-19 в Ловешко

Учителка в детска градина и двама възпитаници са последните случаи на ковид в Ловешко, оповестяват от Регионалната здравна ревизия /РЗИ/.

Шестдесетгодишна жена, преподавател в ДГ "Слънце " в Ловеч, е с позитивна проба за COVID-19. Последният й работен ден е бил на 2 октомври. Целият личен състав на детската градина работи с персонални защитни средства, не се позволява разбъркване на групи. Децата от групата няма да се карантинират.

В фамилията има едно контактно лице, което предстои на карантиниране и проучване, показват от РЗИ.

С ковид е и ученичка от главното учебно заведение в село Кирчево, която е контактна на позитивен случай в фамилията. Всички контактни лица са под карантина и с негативни резултати. Последният ден на детето в учебното заведение е на 5 октомври и според настоящите инструкции, класът няма да се карантинира и изследва.

Третият случай е на 17-годишен юноша от тетевенското село Бабинци - възпитаник в Спортно учебно заведение в Плевен. Случаят е предаден на РЗИ Плевен за предприемане на ограничения в учебното заведение. В фамилията има двама контактни.

Към 10,00 часа на 9 октомври общият брой на диагностицираните случаи за област Ловеч е 94. Активните случаи са 23, от които 14 са на домашна изолираност и 9 лица са приети в болница. Оздравелите лица са 69, допълват от РЗИ.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР