Учителка по география в Първо средно училище "Св. Седмочисленици" в

...
Учителка по география в Първо средно училище "Св. Седмочисленици" в
Коментари Харесай

Трагедия: Обичана учителка от Търговище издъхна от коронавирус

Учителка по география в Първо приблизително учебно заведение "Св. Седмочисленици " в Търговище загуби живота си от ковид единствено за два дни.
58-годишната Румяна Радославова се почувствала зле предходната неделя, направила си тест, развила скоротечна пневмония, а във вторник е умряла, заяви директорката на учебното заведение Севдалина Зафирова.
"Това е прелестен преподавател, доста хуманен, доста обичан от учениците, има доста класирания на олимпиади на нейни ученици. Изключително блага ", разказа директорката умрялата преподавателка по география, която е била и старши преподавател.
Учениците от 8 "г " клас, на които Радославова е била класен началник, са доста смутени от загубата и се обърнаха с молба към учителите си да учат отдалечено.
Децата се упрекват, че са заразили преподавателите си и не желаят повече да ги разболяват. Това е и главният им претекст да откажат да се върнат в клас след единствено два дни карантина.
Емоционалното им положение пролича от известие, адресирано до разнообразни техни учители, публикувано от осмокласниците в обществената мрежа.
"Днес класът не е на учебно заведение, като те имат подадено заявление. Те са доста прочувствен клас, доста им се събра. В четвъртък беше погребението на класната им Руми Радославова. След това и тяхна съученичка се оказа контактна на позитивен родител. При нас стресът е голям, имаме трима учители в болница ", сподели директорката.
Други 14 преподаватели отсъстват по разнообразни аргументи, някои са в карантина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР