Учителка изрази възмущението си от поведението на хората. Варненката става

...
Учителка изрази възмущението си от поведението на хората. Варненката става
Коментари Харесай

Боклуци горят до контейнер, хората просто подминават СНИМКИ

Учителка изрази възмущението си от държанието на хората. Варненката става очевидец по какъв начин хората напълно не демонстрират цивилен ангажимент. Жената вижда пожар да пламва покрай контейнери за отпадък.

В същото време минувачите или като че ли не виждат случилото се, или просто не желаят да обръщат внимание. Други пък най-невъзмутимо си изхвърлят отпадъците, някои битови, други строителни. Те даже не си вършат труда да отворят капаците на контейнерите, а просто оставят ненужното покрай тях.

Ето какво написа тя:

„ Скъпи съграждани, скъпи господине, който подминавате пожара и не се замисляте, че безусловно можете да спасите живота на фамилията ми. Вие госпожо, която най- безогледно изхвърляте повече от 5 чувалчета битов боклук, пред дома ми, на улицата, където играе Вашето дете и дори не си вършиме труда да отворите кофите- може на следващия ден Вашето дете да е в моята група, в детската градина и Вие ще очаквате от мен, аз да го науча къде да си хвърля боклука. Не! Вие сте персоналният образец за децата си и ние учителите сме безсилни да се борим с Вашата неначетеност и липса на съвест, и неблагоприличие, тъй като при Вас към този момент е непоправимо.

Скъпа съседке, благодаря, че реагира най-адекватно от всички и изгаси пожара, който беше животозастрашаващ за цялата улица.

Моята работа е обвързвана с това, да науча децата Ви на персонална отговорност, на възприятието и мотивацията да променим света към едно по- положително място за живеене, като стартираме от персоналната смяна и персоналната отговорност, и персоналния образец.

Пиша този пост не, с цел да се оплача. Пиша го, с цел да го видят децата на тези господа, тези деца, които аз дисциплинирам и да им се скарат. Да им обяснят, че причинно- следствието работи освен в най- ранна детска възраст, а през целия живот. Че прехвърлянето на отговорност е бягането от персонална такава!

Пиша този пост, с цел да ви помоля - скъпи майки, скъпи дядовци и баби, скъпи съседи, скъпа община - виновна за този случай, МОЛЯ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС), ПОЕМЕТЕ СВОЯТА ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ И, КОГАТО съдебна техническа експертиза В СЪСТОЯНИЕ ДА НАПРАВИТЕ НЕЩО - НАПРАВЕТЕ Гражданско отделение, ДАВАЙТЕ ЛИЧЕН ПРИМЕР НА ДЕЦАТА, ЗАЩОТО ЕДИН ДЕН, ЩЕ ТЪНЕТЕ В СОБСТВЕНИТЕ СИ БОКЛУЦИ И СОБСТВЕНИТЕ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) ДЕЦА, ЩЕ Гражданско отделение ПРИЕМАТ ЗА НОРМАЛНО! ЗАЩОТО НИЕ КАТО РОДИТЕЛИ съдебномедицинска експертиза ОТГОВОРНИ ДА ГИ НАУЧИМ КАКЪВ ПРИМЕР ДА ДАВАТ ТЕ!

Тези фрагменти са от улица Мир 90, директно до кофите сме построили тази мрежа, защото до нея има газ-станция/ табло, която е елементарно запалима. На броени секунди, преди тази газ станция да се възпламени, съседите реагираха... Благодаря ви!

Вие, жители - нямате право да си изхвърляте боклука отвън кофите и подлежите на санкция!

Време е да се събудим, скъпи жители. Никоя политическа мощ, някоя партия, никоя детска градина, учебно заведение или институция, не може и не е в положение да даде положителния образец на децата Ви, в случай че Вие, като родители не вършиме това.

И последно, въпреки всичко, в случай че ти си от тези съзнателни хора, които изпитват същинска нужда да живеят на по- чисто и красиво място, апелирам те - снимай, прави клипчета, хващай нарушителите, като видиш пожар, в случай че те е страх- звънни на 112, НО НАПРАВИ НЕЩО, ЗАЩОТО УТРЕ ТВОЯТ ЖИВОТ ЩЕ ЗАВИСИ ОТ НЕЧИЕ ДЕЙСТВИЕ.

Пишете тъжби до институциите, тъй като те са заспали бездънен сън. Не поемането на персоналната ви отговорност като поданик и жител, и родител е равно на закононарушение - за персоналния морал, за персоналните полезности, за децата ви...

Защото светът към този момент е по-добро място, в случай че ти самият правиш положителни действия! "



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР