Учителите ви сигурно са ви казали, че граматиката е важна

...
Учителите ви сигурно са ви казали, че граматиката е важна
Коментари Харесай

Двамата украинци, които станаха милиардери благодарение на английския език

Учителите ви несъмнено са ви споделили, че граматиката е значима — само че дали са загатнали, че може да ви направи милиардери?

Инвестиция от $200 млн., обявена предходната седмица от известното приложение за инспекция на граматиката Grammarly, освен увеличи оценката на компанията до $13 милиарда, само че и трансформира двамата ѝ създатели в милиардери, написа Forbes.

Макс Литвин и Алекс Шевенчко, родени в Украйна, към този момент имат най-малко под $4 милиарда, пресмята изданието.

Около 22 % от Grammarly е благосъстоятелност на вложители, които финансираха разрастването на компанията през 2019 и 2021 година, по данни на Pitchbook. Дмитро Лидер, третият съосновател, има едвам 1 %. Така Литвин и Шевченко има по 35 %, съгласно изчисленията на Forbes, доказани от техни източници. Grammarly отхвърля, само че не дава никакви данни.

Компанията, която е основана в Сан Франциско, стартира работа преди повече от десетилетие с името Sentenceworks — което бързо е заменено. Продуктът, който се предлага гратис и против такса, цели да помогне на студентите да подобрят граматическите си умения и правописа си. С развиването на технологията и изкуствения разсъдък то към този момент се употребява от всички, които желаят бързо и елементарно да намерят и поправят неточности в мейли и текстове на британски.

Компанията твърди, че всеки ден услугите ѝ се употребяват от 30 млн. души по света.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР