Учителите ще получават допълнително възнаграждение за работата с ученици, които

...
Учителите ще получават допълнително възнаграждение за работата с ученици, които
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Учители ще работят с учениците, диагностицирани с коронавирус, чрез виртуална връзка

Учителите ще получават в допълнение заплащане за работата с възпитаници, които са останали да учат отдалечено. Това удостовери министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Вълчев взе участие в четвъртата национална конференция „ Образование 4.0 “. Тема на полемиката са провокациите на отдалеченото образование по време на изключителното състояние поради пандемията от COVID-19, както и целите във връзка с онлайн образованието.

" Учители ще работят различно с учениците, диагностицирани с ковид – с виртуална връзка в действителната класна стая. Ще има в допълнение възлагане на задания и съвещания с учителите ", разяснява той, представен от Българска национална телевизия.

На децата, които са останали под карантина, през днешния ден към този момент би трябвало да им бъде предоставено обезщетително образование от учебните заведения, заяви министърът. " Това не значи пълноценно, по цялостен образователен проект, учебните заведения не могат да дублират просветителния развой. Това значи в общия случай самостоятелна работа. Във всеки един клас те са единици, тъй че учителите ще работят в допълнение с тях ", разясни министърът.

При тези други възможности едната опция за децата е да се включат във виртуалната класна стая, само че това по-скоро ще бъде пасивно присъединяване в часа, защото учителят ще работи с децата в действителната стая. Другата опция е в допълнение възлагане на задания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР