Учителите са против удължаването на учебното време за V и

...
Учителите са против удължаването на учебното време за V и
Коментари Харесай

Учителите против повече часове в V и VІ клас

Учителите са срещу удължаването на образователното време за V и VІ клас с 2 седмици до 30 юни. Това излиза наяве от мненията на хиляди педагогичен експерти и родители по отношение на вероятните промени в образователното време и стратегии, предлагани от МОН, на синдиката " Образование " към КТ " Подкрепа ". 94 на 100 от интервюираните са споделили " Не " на концепцията. Предложените промени плануват да се усилят с половин час седмично часовете по български и литература в V и VI клас, по математика - в V, VI и VII клас, и по география - в V клас. Едва 9,1% считат, че удължаването на образователната година с растежа на часовете по български, математика и география ще увеличи качеството на образованието в тези класове. 66,6% даже са подготвени на митинги против увеличение на образователната година и честите промени в нормативната уредба в системата на образованието.

Учителите считат, че август е несъответствуващ за действия, инициирани от МОН, като оценяване на учебници, разискване на законови промени, координиране на политики.

Синдикатът " Образование " упорства МОН и Министерство на здравеопазването да излъчат експертни комисии и да стигнат до балансиране на подзаконовите си наредби и седмичните написания в името на децата и учениците.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР