Учителите, които от години прилагат този метод, твърдят, че така

...
Учителите, които от години прилагат този метод, твърдят, че така
Коментари Харесай

Край С Ученическите Бележници!

Учителите, които от години ползват този способ, настояват, че по този начин децата имат тласък да са по-внимателни и да работят по-добре.

" На първо място е старанието на ученика да направи нещо хубаво и да го покаже на всички свои близки. На второ място е конкуренцията и съревнованието. И не на последно място - за учителя и родителя - взор към последователното сполучливо развиване на учениците ", разяснява Елена Паламаркова, учител в столичното 119-о СУ " Акад. Михаил Арнаудов ".

Портфолиото ще е самостоятелна директория с образователни материали, показващи освен действителните познания на ученика, само че и напъните, които той е положил, с цел да стигне до тях, настояват от просветното ведомство.

" На процедура може да се съдържа всичко - лист от книги, които е прочел ученикът, контролни работи, избрани задания, които демонстрират неговото нетрадиционно мислене и развиване ", разясни специалистът от ведомството Рени Рангелова.

Портфолиото би трябвало да даде и спомагателна информация за ученика - като гении и ползи или съществуване на специфични просветителни потребности.

Със наличието на портфолиото ще се срещат и учителите от горен курс, които поемат децата след довеждане докрай на 4-ти клас.

За основаването на самостоятелни папки за децата се плануват общо 350 000 лв..
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР