Учителите и родителите имаме обща мисия да направим децата по-добри,

...
Учителите и родителите имаме обща мисия да направим децата по-добри,
Коментари Харесай

Вълчев: Учителите и родителите имаме мисия да направим децата по-добри

Учителите и родителите имаме обща задача да създадем децата по-добри, по-можещи и по-образовани, и би трябвало да намерим метод да обединим напъните си. Това сподели пред публицисти министърът на образованието и науката при представянето на плана на Стратегията за възпитателната работа в просветителните институции за 2019-2030 година, готова от екип от МОН, съобщава БТА.

Имаме потребност от увеличаване на възпитателната функционалност в образованието. Имаме потребност от релативно единодушие за това в какво би трябвало да възпитаваме децата си, само че това единодушие не би трябвало да бъде наложено, а да бъде реализирано в учебните общности, изясни министър Вълчев. Фокусът в по-голяма степен е върху взаимоотношението сред родителите и учителите, и върху инструментите, с които можем да повишим възпитателната функционалност в просветителните институции. Нашето желание не е това да се случи на централно равнище, посочи Красимир Вълчев.

Попитан по какъв начин на практика ще се извърши Стратегията за възпитателната работа в просветителните институции, министър Вълчев отговори, че в това е смисълът на днешния диалог, с цел да се разпознават ограниченията и дейностите, които ще бъдат с максимален резултат и с най-голямо практическо значение. Трябва да стартираме с диалог, с цел да реализираме релативно единодушие - за ред и правила, и единодушие, което да се трансформира в правила и ги имаме тези правила, само че не съумяваме да ги прилагаме. Това единодушие би трябвало да бъде за използването на тези правила и сега има просветителни институции, които съумяват да наложат правила и са го създали с връзка с родителите, сподели министър Вълчев. 

Той още веднъж съобщи, че би трябвало да има по-добро взаимоотношение с родителите и в дребните общности това се случвало по-лесно, по-трудно е в огромния град, тъй като урбанизацията пречи на директната връзка. Ще предизвикваме всички просветителни институции за подобен диалог и за взаимоотношение с родителите, увери министър Красимир Вълчев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР