Учителите да получат повече свобода при планиране на уроците и

...
Учителите да получат повече свобода при планиране на уроците и
Коментари Харесай

Дават повече свобода на учителите при планирането и преподаването на уроците

Учителите да получат повече независимост при обмисляне на уроците и преподаването им в клас предлага Министерството на образованието и науката с промени в разпоредба, оповестени за публично разискване преди гласуването им от Министерския съвет.

Отменя се написаната в Наредба 5/2015 година конструкция на годишното тематично систематизиране, отпадат и условията за заверката му при преструктуриране.

Идеята е учителят да има по-голяма автономия и самичък да реши по какъв начин да структурира и преподаде материала, според от равнището на съответния клас, с който работи.

" Целта е да се реализира по-голяма еластичност, действеност и успеваемост в процеса на образование, а също и да се преодолее съществуващия педантизъм ", пишат от министерството в известие до медиите във връзка измененията.

" Започва префокусиране от документите към резултатите . На учителя се дава свободата да приспособява своята работа към темповете във всеки съответен клас , с цел да реализира предстоящите резултати, като в това време от него се изисква равномерност на образователните действия и осъществяване на образователната стратегия в нейната целокупност. Това са претекстовете за препоръчаните промени ", допълват от МОН.

Оттам коментират, че планът е направен на база срещи с колективите на разнообразни типове учебни заведения и след полемики с представители на районните ръководства на образованието, с които са разискали по какъв начин да облекчат съществуващата административна тежест.

В момента при започване на годината учителите би трябвало да приготвят систематизиране за преподаване на тематиките в образователната стратегия, което да следват прецизно и наложително при преструктуриране на образователното наличие да желаят и получат легализация от шефа. Този миг от тяхната работа подлежеше и на инспекции от специалистите в районните ръководства.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР