Учители са готови на национален протест, ако няма поне 20%

...
Учители са готови на национален протест, ако няма поне 20%
Коментари Харесай

Учителите са готови на стачка, искат поне 20% скок на заплатите

Учители са подготвени на народен митинг, в случай че няма най-малко 20% скок на заплатите в бранша. Това твърди последното изследване на профсъюз „ Образование “ измежду над 4000 преподаватели. Те упорстват нарастването да влезе в действие със задна дата – от 1 януари.

Проучването на синдиката измежду гилдията на учителите е повече от изрично - 95% упорстват в бюджета за тази година да има повече пари за заплати в перо „ Образование “. Като двама от трима оферират нарастването да е с цели 30 на 100. А при положение, че възнагражденията им не тръгнат нагоре, общо над 70% от българските учители биха се присъединили в стачка. А някои даже са подготвени да заложат на карта завършването на учениците, с цел да си подсигуряват почтено възнаграждение, предава NOVA.

„ Средната заплата на учителите е към 1600 лева Младите преподаватели стартират с малко над 1200 лева чисто трудово заплащане. С това възнаграждение мъчно ще задържим качествените фрагменти ”, изясни Юлиян Петров, ръководител на Синдикат „ Образование " към КТ „ Подкрепа ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР