Учители с положителни тестове за коронавирус в първия учебен ден.

...
Учители с положителни тестове за коронавирус в първия учебен ден.
Коментари Харесай

Какви мерки ще бъдат взети в столичното 55-о училище и в това в Русе, заради заболелите от коронавирус?

Учители с позитивни проби за ковид в първия образователен ден. В софийското 55-о учебно заведение са заболели осем преподаватели.

В учебното заведение е осъществена стерилизация. Засега няма да се прекратява образователния развой, нито да се карантинират цели паралелки.

" Продължаваме естествения образователен развой и няма да се вкарва отдалечено образование ", сподели шефът на учебното заведение пред bTV.

Учениците и родителите няма да бъдат карантинирани.

Целият личен състав в учебното заведение е тестван. Осемте души, които са дали позитивна проба, се усещат добре.

Всички деца от засегнатите класове, които имат предпочитание, ще бъдат тествани в границите на днешния ден в Столичната районна здравна ревизия.

С позитивен тест за ковид е единайсетокласник от Математическата гимназия в Русе.

" На 15 септември учениците участваха на учебно заведение за един час на класа, тържественото разкриване, след което в следобедните часове при прибирането им по домовете един от единайсетокласниците се е почувствал неразположено и надлежно е изработен тест за ковид, открит е позитивен, след което сутринта от РЗИ получихме наставление и надлежно цялата паралелка за по-голяма сигурност учениците са пуснати под 14-дневен карантинен интервал по домовете ", описа пред Българска национална телевизия Галина Бобева, шеф на МГ " Баба Тонка " - Русе.

Обучението ще продължи в електронна среда, от разстояние на цялата паралелка, няма никакво терзание по отношение на усвояването на материала, безапелационна бе тя.

Трима ученика, контактни на инфектираното момче, са под карантина.

Тестът на класния началник е негативен.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР