Учители от цялата страна споделят добри практики в образованието по

...
Учители от цялата страна споделят добри практики в образованието по
Коментари Харесай

МОН: Учители популяризират образователни иновации

Учители от цялата страна споделят положителни практики в образованието по време на районни конгреси, проведени в границите на Националната стратегия „ Иновации в деяние “. Споделеният опит, пречупен през търсенията, условията, откривателството, обрисува насоки за по-ефективно разрастващо се учебно заведение, с усъвършенствана просвета на обучение, училищен потенциал, модерни просветителни технологии, стимулирани и сполучливо реализиращи се възпитаници, оповестяват от МОН.

Разработени и приложени положителни практики и опит в областите „ Технологична просветителна среда “ и „ Иновативни педагогичен технологии “ бяха показани по време на форума във Враца. Интерес провокира създаденото образователно наличие по въведените нови образователни предмети (дигитална креативност, цифрова математика, финансова просветеност, връзка и умения за учене, моят свят, иконопис, обичаи и традиции в родния край и др.). Представени бяха и модели на образование, свързани с потребление на STEM и SMART запаси, креативен работилници в облачното пространство, способи на образование – АВС технология, стратегия за развиване на човешката памет и планове в среда Mit App Inventor, дизайн мислене, киното като метод и средство за асимилиране на образователно наличие посредством CinEd платформата и други Бяха споделени положителни практики и запаси за работа с възпитаници от уязвими групи, приобщаване на родителите и връзки с бизнеса във връзка с образование на терен и кариерно насочване. Във форума участваха представители на новаторски учебни заведения от областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч.

Събитието е взаимна самодейност на Регионално ръководство на образованието – Враца и СУ „ Козма Тричков “ – Враца и мина под мотото „ Иновативни просветителни технологии и запаси “. Сред гостите бяха и сътрудниците на СУ „ Козма Тричков “ – новаторското бургаско ОУ „ Елин Пелин “ и от неиновативните ОУ „ Св.св. Кирил и Методий “ и СУ „ Елин Пелин “ от Варна.

В Сливен форумът мина под мотото „ Мечтай и постигай “ – STEM нововъведенията в образованието. Там обменяха хрумвания в областите на “Дигитализацията в образованието ” и “STEM образованието ”. Организирани бяха майсторски класове, педагогичен ателиета, креативен STEM работилници, имаше демонстрации за хибридно образование в свързани класни стаи с високотехнологично съоръжение, както и за приложението на изкуствения разсъдък в образованието.

Домакините от Средно учебно заведение “Константин Константинов ” посрещнаха към 150 участници от над 50 просветителни институции от областите Сливен, Ямбол, Бургас и Стара Загора. В рамките на форума учители от 14 учебни заведения, както и преподаватели от 3 университета от югоизточна България – Бургаски свободен университет, Департамент за информация и повишение квалификацията на учителите – Стара Загора и Инженерно-педагогически факултет - Сливен, споделиха новаторския си опит в науката, технологиите, инженерството и математиката (STEM).

„ Иновации в учебното заведение на XXI век “ бе тематиката, която събра учители и възпитаници във Велико Търново. В Средно учебно заведение „ Емилиян Станев “ гостуваха сътрудници от Плевен, Добрич и Черноморец. Участваха също от Българското учебно заведение в Братислава и новаторски учебни заведения от областите Велико Търново, Габрово, Русе, Силистра и Разград. По време на форума имаше открити уроци по математика, музика и хореография, бяха показани новаторски практики. Беше извършена работа в ателиета „ STEM обучение “, „ Дигитализацията в образованието “, „ Интегративният метод в образованието “ и „ Креативност и просвета за нововъведения “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР