Учители ми се обаждат да ми кажат, че на семинари

...
Учители ми се обаждат да ми кажат, че на семинари
Коментари Харесай

Проф. Семов: В IV клас децата учат за Левски, че е обикновен престъпник

" Учители ми се обаждат да ми кажат, че на семинари са инструктирани да не приказват за турското иго, за кланетата. Не единствено няма право, не трябва да го прави - с цел да не се насаждала ненавист ".

Това съобщи проф. Атанас Семов пред bTV.

На експлицитен въпрос от кой момент става това, той призна, че приказваме за доста дълго време обратно. Защо желаят Христо Ботев да го няма Тъкмо на 2 юни Христо Ботев въобще не е измежду нас. И това не е инцидентно. То е желано и търсено.

В IV клас Левски го учат като елементарен нарушител, разкри професорът. " Проблемът не е единствено в учебниците ", продължи проф. Семов.

Той даде образец с образователни стратегии - по " Родинознание ", детето трябвало да се научи към кого да се обръща при заплаха. Това е доста хубаво, само че къде е смисълът на думите " родно място " и " татковина ", попита специалистът. Крайният резултат е като да е минал през нашите учебници башибозук, настоя проф. Семов.

И съобщи, че даже най-свирепият зложелател на България да беше писал учебниците, нямало по този начин да очисти " от всичко българско ".

" Учебниците са интелигентно написани - драмата е в това, което го няма ", сподели проф. Семов. Така отглеждаме гастарбайтери, добави той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР