Учители и ученици от Благоевград се обединиха около обща кауза

...
Учители и ученици от Благоевград се обединиха около обща кауза
Коментари Харесай

Учители и ученици от Благоевград събират средства за животоспасяваща операция на учителка

Учители и възпитаници от Благоевград се сплотиха към обща идея и тя е да оказват помощ на обичан учител в неволя, борещ се с рядко онкологично заболяване.

Тя е обичаната на генерации възпитаници госпожа Пепа Стоянова. Откакто преподава, денят на националните будители е измежду най-любимите ѝпразници. Съпругът ѝсъщо е преподавател.

" Не съм започвала изобщо тази образователна година. За първи път няма да бъда на учебно заведение на 15 септември и на 1 ноември. Няма да бъда измежду своите възпитаници и измежду своите сътрудници. На 25 август разбрахме тази тежка диагноза " Хордома “. Това е рядко срещана болест, която се среща един път на милион “, описа тя пред bTV.

След десетки неверни диагнози и несполучлива интервенция у нас, околните на Пепа откриват метод да ѝ оказват помощ с лекуване в Турция. Там туморът ѝ ще бъде отстранен напълно, а възможностите ѝ за живот за огромни. Операцията ще коства 120 000 евро, само че фамилията не разполага с тези пари.

" Бивши нейни възпитаници, които преди 15 година са приключили, подаряват въпреки и по-скромни суми от порядъка на 20-40 евро. Добрият преподавател остава в сърцата на учениците и в такива тежки моменти хората оказват помощ. Не е забравена човещината към момента, въпреки че има и подправени акции и хората се съмняват в това дали е истина, дали не е, за нас е действителността “, съобщи брачният партньор ѝКрасимир Стоянов.

Близки, учители и възпитаници не остават безразлични към заболяването на обичаната учителка по информатика и подемат акция в обществените мрежи с името  " Живот за Пепи “.

" Много съм щастлива, че имам такива сътрудници и възпитаници, които непрекъснато ми се обаждат, пишат, дават ми религия, кураж и вяра “, добави Пепа.

За сина ѝ Юлиан тя е боец и доста мощна. В помощ на учителката към този момент има разкрита и банкова сметка.

Банкова сметка:

IBAN: BG45UBBS80021025247350

BIC CODE: UBBSBGSF

Титуляр на сметката: Pepa Doncheva Stoyanova
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР