Учители и родители търсят подкрепа Десетки притеснени родители и учители

...
Учители и родители търсят подкрепа Десетки притеснени родители и учители
Коментари Харесай

Линията за психологическа помощ към МОН прегря

Учители и родители търсят поддръжка

Десетки обезпокоени родители и учители позвъниха на телефона за психическа помощ към Министерството на образованието. Линията беше открита предходната седмица поради изолацията в изискванията на изключителното състояние.

На линията работят 18 психолози, които са подготвени да оказват помощ или да ви пренасочат към нужния експерт. Сред тях е и Анна Александрова. Най-често тя беседва с родители на деца със специфични потребности. „ Всяко дете има потребност от придвижване, само че доста постоянно нашите деца претърпяват тази изолираност още по-ужасяващо и надлежно техните родители се усещат безсилни. Самите те изпадат в мощна тревога ", разяснява Александрова.

Често се обаждат и учители. „ Лично при мен доскоро за първи път постъпи едно позвъняване от сътрудник, който е бил пуснат в насилствен неплатен отпуск, което по принцип не е редно да се случва. Всички ние сме длъжни да работим отдалечено с децата ", сподели още психологът.

Специалистите са безапелационни, че изолацията рано или късно ще се отрази на огромна част от хората и е значимо да се потърси помощ в точния момент.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР