Учители и родители протестират пред сградата на Министерството на здравеопазването

...
Учители и родители протестират пред сградата на Министерството на здравеопазването
Коментари Харесай

Учители и родители протестираха срещу въвеждането на сертификати и тестове за децата

Учители и родители стачкуват пред постройката на Министерството на здравеопазването против зелените документи, наложителната имунизация и тестването на деца за COVID-19, заяви Българска телеграфна агенция.

Гражданите в началото се събраха пред НДК и шествието им мина по пешеходната част на бул. " Витоша " до постройката на министерството. Те скандират " оставка " и " независимост ". Протестиращите хвърлиха близалки към основния вход на ведомството, алегорично, поради тестванията за ковид вид " близалка ". Сега те се насочват към постройката на президентството.

" Не желая да се тестват децата, не желая да се имунизират, също и възрастните. Против съм всичко това, което се случва все още ", сподели протестиращ.

Майка разяснява, че не има вяра на специалистите по тематиката за COVID-19.

" Наслушахме се на доста спорни неща и от специалисти, и от политици. Следвам си моята позиция, за моите деца ", сподели още тя и добави, че също е срещу въведените противоепидемични ограничения.

На въпрос дали ще се ваксинира, в случай че бъде въведена наложителна имунизация, и ще пречи ли на специалността й, тя отговори, че работи като дентален помощник и несъмнено ще й попречи, само че се надява да не се стига до там.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Учителка, също участник в митинга, съобщи, че въведените здравни ограничения нарушавали правата на жителите, а тестването на учениците - правата на родителите и децата.

" Децата принадлежат на родителите, не на страната ", съобщи тя.

 Снимка: BulFoto

На въпрос, в случай че бъде въведена наложителна имунизация или тестване за учителите по какъв начин ще реагира, тя сподели, че ще откаже и ще напусне специалността. По думите й лекари са посъветвали нея и нейни сътрудници да не си вършат ваксини и проби.

Протестът минава умерено все още. Охранява се от органите на Министерство на вътрешните работи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР