Учители и продавачи са сред най-търсените професии в област Разград.

...
Учители и продавачи са сред най-търсените професии в област Разград.
Коментари Харесай

Учители и продавачи са сред най-търсените професии в Разградско през август


Учители и продавачи са измежду най-търсените специалности в област Разград. Това демонстрира картината на трудовия пазар в района за август, съобщават от Регионалната работа по заетостта.

Работодателите в района желаят да наемат още персонални асистенти, чистачи, както и служащи в областта на професионалните услуги. Заявените общо работни места на първичния пазар на труда през миналия месец са 156. Най-голям дял свободни работни места в действителната стопанска система са декларирани в образованието, преработващата индустрия и търговията.

В края на август записаните безработни в трите бюра по труда в област Разград са 3584, като броят им е с 20 повече от предходния месец и с 697, или с 16,3 %, по-малко спрямо година по-рано.

Препитание през интервала са си намерили 238 безработни. От тях повече от 87 на 100 са наети в действителната стопанска система. 

Равнището на записаната безработица в област Разград резервира стойностите си от 6,9 % и през август.  

Справка на Българска телеграфна агенция демонстрира, че през юли записаните безработни в региона са били 3604. Работа през месеца са си намерили над 200 души, като повече от 80 % от тях са били устроени в действителната стопанска система. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР