Учители да участват в работните групи по анализ на нормативната

...
Учители да участват в работните групи по анализ на нормативната
Коментари Харесай

Министърът покани учители в работните групи за промени в законите

Учители да вземат участие в работните групи по разбор на нормативната уредба в междинното обучение. Това е предложил служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов по време на работна среща със Сдружението на шефовете на математическите и природо-математическите гимназии.

Идеята е в работните групи да вземат участие представители освен на МОН и на синдикатите, само че и учители.

Според Пенов би трябвало да се реши дали е належащо да има десетки подзаконови актове и наредби, които затрудняват учебните действия, и дали въпреки това има празноти. Министър Пенов акцентира, че е упълномощил на Българска академия на науките оценка и разбор на резултатите от постоянно променяните закони и наредби в образованието, с цел да се види по какъв начин работят те, преди да се върви към промени. Изискване за такава оценка има и съгласно Закона за нормативните актове, само че не е изпълнявано.

Директорите на математическите и природо-математическите гимназии от цялата страна сложиха като главен проблем нуждата от смяна в стандарта за прехрана на профилираните учебни заведения и паралелки. Теми на диалога бяха също проблем с неналичието на учители по математика, физика, химия и биология, както и финансирането на превоза на учениците.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР