Учител загина при атака с нож в основно училище в

...
Учител загина при атака с нож в основно училище в
Коментари Харесай

Атака с нож в словашко училище, един човек и нападателят са убити

Учител почина при офанзива с нож в главно учебно заведение в Словакия, разгласи полицията и добави, че нейни чиновници са съумели да гръмнат нападателя, съобщи Агенция Франс Прес.

Полицията разпознава нападателя като 22-годишен мъж, някогашен възпитаник на атакуваното учебно заведение в град Врутки, на 180 км североизточно от столицата Братислава.

Той наръгал и умъртвил зам.-директор на учебното заведение и ранил още няколко души, измежду които учителка и две деца.

Полицаи разкрили огън и простреляли мъжа на към 200 метра от учебното заведение.

„ Той счупил стъклена врата, с цел да влезе, личният състав се опитал да го спре и той употребявал нож, който носел със себе си “, съобщи шефът на словашката полиция Милан Лучански на формалната си Facebook страница.

„ Той нанесъл смъртоносна рана на зам.-директора и ранил надзирател, след което проникнал в постройката, където съществено ранил учителка и нанесъл голям брой рани на две деца “, добави той.

„ След това се опитал да избяга, като пазачът го последвал. Полицаи го подгонили, само че той се опитал да се отбрани с ножа и те употребявали оръжията си и го умъртвили “.

Засега полицията не дава информация за възможните претекстове на нападателя.

Основните учебни заведения в Словакия започнаха да отварят от 1 юни след облекчение на ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР