Учител по френски, намушкан до смърт миналата седмица от бивш

...
Учител по френски, намушкан до смърт миналата седмица от бивш
Коментари Харесай

Франция отдава почит на учителя, убит при терористична атака в училище

Учител по френски, намушкан до гибел предходната седмица от някогашен възпитаник ислямист, трябваше да бъде заровен в четвъртък след заравяне в северния град Арас, на което участва президентът Еманюел Макрон.

Службата в катедралата на Арас за 57-годишния Доминик Бернар беше излъчена на огромен екран на Площада на героите в града, където стотици гледаха под дъжда.

Бернар, женен за различен преподавател и татко на три възрастни деца деца, бе почетен посмъртно с Ордена на почетния легион от Макрон.

Наградата е най-високото цивилно отличие на Франция.

Той беше „ прелестен човек, някой, който беше правилен другар, който черпеше от дълбоки полезности “, някогашен сътрудник Поле Орсини сподели пред Агенция Франс Прес в сряда.

Максим, някогашен възпитаник, сподели, че Бернар е бил „ благ “ и „ буен “ към работата си като преподавател по френски.

„ Той обичаше да ни оказва помощ да откриваме литература. Винаги имаше малко повече неща, които да кажа за създателите, които представяше ", сподели той пред Агенция Франс Прес, до момента в който чакаше на площада да стартира погребението.

Голяма част от центъра на Арас беше заключена за службата, като придвижването беше спряно до следобяд.

Бомбени закани

Часовете също бяха анулирани в учебното заведение Gambetta-Carnot, където Бернард преподаваше, позволявайки на личния състав и учениците да участват на церемонията.

Той беше погубен съвсем три години след деня след учителя Самуел Пати беше обезглавен пред учебното заведение си в предградие на Париж от радикализиран млад мъж.

Убийството на Бернард беше нов потрес за специалността и необятната френска общност.

Както нападателят на Бернар, 20-годишният Мохамед Могоучков, по този начин и Убиецът на Пати в началото е от най-вече мюсюлманския район на Северен Кавказ в Русия.

Институции във Франция са обект на бомбени закани след убийството в петък, в това число поредност от летища, музея Лувър и историческия замък Версай отвън Париж.

Собственото учебно заведение на Бернард беше обект на опасност в понеделник, когато личният състав и учениците трябваше да почетат минута безмълвие в паметта му.

Нервите към този момент бяха на ръба във Франция, която има огромно мюсюлманско и еврейско население, откакто Атаката на Хамас против Израел от 7 октомври и израелското възмездие против линията Газа.

Убийството в учебно заведение разпали яростния политически спор във Франция по отношение на имиграцията и сигурността.

Правителството форсира парламентарния календар за нов закон за имиграцията.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР