Учител от американския щат Тексас докладва в полицията некомуникативно момче

...
Учител от американския щат Тексас докладва в полицията некомуникативно момче
Коментари Харесай

Ученик със синдром на Даун беше набеден за терорист

Учител от американския щат Тексас рапортува в полицията некомуникативно момче на 6 години със синдрома на Даун, че е хипотетичен „ терорист “, заяви „ Дейли Сабах “.

Заради сигнала силите за сигурност са почнали следствие и са разпитали роднините на детето, които са мюсюлмани. Преподавателят твърди, че дребният Мохамед Сюлейман е повтарял думите „ Аллах “ и „ взрив “ в класната стая.

Семейството на момчето сподели, че това е невероятно, защото детето „ не приказва изобщо “ и има „ умствения потенциал на дете на една година “. „ Мохамед се нуждае от грижи от самото начало “, съобщи татко му Махер Сюлейман пред Fox26.

„ Те настояват, че е терорист. Това е толкоз неуместно, това е дискриминация “, добави той. Мъжът добави, че полицията е провела изтощително следствие на фамилията поради изказванията на учителя.

„ Тези седмици бяха най-трудните в моя живот. Съпругата ми и моите деца плакаха преди няколко дни, само че им споделих, че всичко е наред “, съобщи Махер Сюлейман. През последните години ислямофобията в Съединени американски щати доближи високи равнища. Престъпленията от ненавист за първата половина на 2017 година са нарастнали с 91% по отношение на същия интервал за 2016 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР