Учител e загинал при нападението в основно училище в централна

...
Учител e загинал при нападението в основно училище в централна
Коментари Харесай

Убит учител при нападението в Словакия, учителка и деца са ранени

Учител e умрял при нападението в главно учебно заведение в централна Словакия през днешния ден, заяви Агенция Франс Прес по данни на полицията. При случая полицията е разкрила огън против нападателя и го е умъртвила.
Той е разпознат като 22-годишен мъж, някогашен възпитаник на учебното заведение в град Врутки, на към 180 километра североизточно от столицата Братислава.
Нападателят е намушкал и умъртвил заместник-директора и ранил няколко други, сред които учителка и две деца. Полицаите разкрили огън по мъжа, убивайки го на към 200 метра от учебното заведение.
" Той е счупил стъклена врата, с цел да влезе. Служителите се пробвали да го спрат и той употребявал нож, който носел със себе си ", сподели шефът на словашката полиция Милан Лукански.
" Нападателят е нанесъл смъртоносна рана на заместник-директора и е ранил защитата, по-късно се е качил нагоре в постройката, където съществено е ранил учителка и две деца, нанасяйки им голям брой прободни рани ", сподели той.
" След като се опитал да избяга, тичайки, служител на реда го последвал, само че той се опитал да се отбрани с ножа. Така че се наложило да бъде изполвано оръжие и той е бил погубен “, добавя полицейският чиновник.
Все още няма коментар от полицията за претекстовете на нападателя.
Ранените са откарани в болница в близкия град Мартин.
Премиерът Игор Матович изрече своите „ откровени съболезнования “ на фамилията на жертвата.
Министърът на вътрешните работи е на път към мястото на случая, сподели Матович пред публицисти в коридорите на срещата на централноевропейските водачи в прилежаща Чехия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР