Учител е убит, а други двама души са тежко ранени

...
Учител е убит, а други двама души са тежко ранени
Коментари Харесай

Тероризъм във Франция: С вик ''Аллах Акбар!'' чеченец уби учител в училище и рани тежко двама

Учител е погубен, а други двама души са тежко ранени при нахлуване с нож в учебно заведение в град Арас в Северна Франция, оповестиха локалните управляващи, представени от France24.

Ранените са охранител, който неведнъж е бил намушкан, и учител, който е с по-леки пострадвания, сподели полицейски чиновник пред France press.

Няма потърпевши възпитаници.

На видеа, оповестени в обществените мрежи, се вижда по какъв начин няколко души се пробват да усмирят нападателя в двора на учебното заведение, употребявайки стол за щит. Нападателят рита, удря с юмруци и замахва с нож.

Според очевидци той е извикал " Аллах Акбар " ( " Бог е най-велик " ) по време на офанзивата.

По време на нападението се наложило учениците и учителите да се заключат в постройката на учебното заведение.

Извършителят и брат му са задържани. Не е ясно дали братът е забъркан в нападението, написа Le Monde.

Мъжът е на към 20 години. Той е от чеченски генезис. Известен е на службите за сигурност като коренен ислямист - написа Би Би Си. Френски медии допълват, че е някогашен възпитаник в учебното заведение.

Полицията увери, че обстановката към този момент е овладяна.

Франция преглежда случая като терористична офанзива, оповестиха прокурори за битка с тероризма. Страната претърпя серия от офанзиви от ислямистки екстремисти през 2015 година

Обезглавяването на учителя Самуел Пати измежду бял ден през 2020 година покрай учебното заведение, в което е преподавал - в предградие на Париж, от радикализиран чеченски емигрант шокира обществото. Атаката в Арас идва три години след убийството на Пати, което се случи на 16 октомври 2020 година

В изказване френското Министерство на образованието приканва учебните заведения да " вземат всички нужни ограничения " неотложно " за усилване на сигурността на всички учебни заведения и образователни заведения " във Франция.

От Елисейския замък оповестиха, че президентът Еманюел Макрон и министърът на образованието на страната ще отидат на мястото на офанзивата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР