Училищният тормоз е истински бич за децата. За него има

...
Училищният тормоз е истински бич за децата. За него има
Коментари Харесай

Звездите, които обожаваме - те бяха тормозени в училище, но въпреки това се изкачиха на върха

Училищният тормоз е същински камшик за децата. За него има научни дефиниции, конвенции, стратегии за предварителни защити и какво ли още не.

Само че младежите и подрастващите, които би трябвало да живеят с принуждение, не се нуждаят от дефиниции, а от помощ и някого, на който да имат вяра. Което рядко им се случва, съгласно извършено изследване.
 Мигновена магия за косата във флакон: запознай се със спасителя на белите корени! Edna предлага Мигновена магия за косата във флакон: запознай се със спасителя на белите корени!
Никой не е застрахован, че това може да му се случи. Някои от най-големите модерни звезди са били измъчвани от съучениците си. Вижте галерията ни със звездите, които не са имали леки моменти в учебно заведение.

Децата жертви на тормоз рядко се оплакват, тъй като считат, че никой не може да им помогне да се спасят от обстановката, в която са изпаднали.

Освен физическият и психическият тормоз, обществените мрежи дават още едно поле за изява на насилниците.

В Европа, Щатите и Канада има доста случаи на деца, направили самоубийство поради тормоз от страна на връстниците им. Поводите за неспиращото вербално и физическо принуждение са разнообразни: наднормено тегло, брекети, спор за гадже и всъщност… мотив може да се окаже всичко.

A post shared by Catherine Duchess Of Cambridge (@katemidleton) on Oct 23, 2017 at 6:17pm PDT

България е на чело в една много неприятна ранглиста: до неотдавна нашите възпитаници заемат второ място по тормоз в учебно заведение. А съгласно друго изследване, извършено в международен мащаб, всяко четвърто дете е жертва.

Освен тези плашещи обстоятелства, има и светлина в тунела. Клишето, че ти се случва тъкмо толкоз, колкото можеш да понесеш може да се окаже правилно.

Ще ви изброим няколко имена: Барак Обама, Кейт Мидълтън, Дженифър Лоурънс.

Президент, бъдещата кралица на Англия и носителка на „ Оскар “. Общото сред тях е, че всички те са били унизени в учебно заведение: поради цвета на кожата си, поради телата, тъй като са били по-различни и тъй като са били нови в класа.



Което по никакъв начин не им е попречило да станат международни звезди.

Ние не знаем кои са насилниците, които са вгорчили детството на някои от обичаните ни звезди. И сме надалеч от мисълта, че хората нараняват другите, тъй като преливат от благополучие. Насилниците също са жертви.

Но въпреки всичко, евентуално чувството момчето, което си тормозел, да ти стане президент, не е изключително прелестно. И те кара да се замислиш.

Текст: Росица Костадинова

A post shared by Barack Obama (@barackobama) on Oct 31, 2016 at 11:28am PDT

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР