Училищният съвет на Тексас порица десен член, хванат в библиотека

...
Крайнодесен член на училищното настоятелство в град в Тексас, който
Коментари Харесай

Крайнодесен член на училищното настоятелство в град в Тексас, който участва в кръстоносен поход за забрана на книги, беше порицан в сряда вечерта за предполагаема лъжа получат достъп до гимназиална библиотека.

Гласуването 5-2 за порицание на Карън Лоуъри дойде, след като десетки жители на Гранбъри – равномерно разделени между тези, които бяха ужасени от действията й, и тези, които я защитаваха – говориха по време петчасова среща за това, което се нарича Librarygate.

Лоури също говори, настоявайки, че не е излъгала къде отива, когато се е появила в училището, не е загасила светлините, за да може да се скрие наоколо в тъмното и не е лъжливо твърдяла, че има разрешение да бъде там. Тя каза също, че няма да подаде оставка.

„Мое е отмъщението и възмездието, казва Господ“, каза тя. „Няма да ходя никъде.“

Треската за забрана на книги достига ново дъно в град в Тексас

Лоури е член на борда за първи път, избран през ноември, след като обеща да се отърве от училища на книги със сексуално съдържание, които тя и нейните колеги ултраконсерватори смятат за неприемливи.

Тя беше частен гражданин, когато стана фаворит на крайнодесните в окръг Худ, като подаде наказателна жалба през май миналата година — че разследването все още продължава - твърдението, че гимназията е съхранявала незаконно неприлични книги. След това тя превърна предполагаемата порнография във фокуса на успешна кампания за училищното настоятелство. След като беше избрана през ноември, тя продължи да вдига призрака на мръсотия, опетняваща рафтовете, въпреки че комисия не откри такова чрез изчерпателен преглед.

Както The Daily Beast съобщи по-рано, Лоуъри пристигна с друга жена в Granbury High Училище в 8 часа сутринта на 2 август и се твърди, че са казали на служител, че отиват на събитие за хора в неравностойно положение в кафенето. Преминаващ помощник-директор откри двамата в тъмната библиотека час и половина по-късно, изглежда, че разглеждат книги със светлини на мобилен телефон.

Помощник-директорът по-късно съобщи, че Лоуъри му казал, че Херингтън й е дал разрешение да бъде там. Херингтън оспори това, като каза, че е казала на Лоуъри на среща през юли, че първо трябва да получи разрешение от директора на училището.

„Никога не съм виждал такова грубо нарушение на етиката в държавните училища“, съвет Президентът Барбара Херингтън каза в имейл до Лоуъри след инцидента със заглавие: „Резултати от разследването на вашето неразрешено присъствие в библиотеката.“

В сряда вечерта Лоуъри каза, че не е нарушила нищо.

Нейният разказ е, че се е обадила предварително в офиса на директора, за да каже, че идва и е взела по-отдалечения вход на библиотеката, защото това е единственият, който познава от предишно посещение. Тя отрече да е казвала, че е имала разрешение да бъде в библиотеката, когато е била открита там, и каза, че е била на тъмно само защото не е знаела къде са превключвателите за осветлението.

„Вие сте там един час и 20 минути и не се сети да погледнеш покрай стената за ключ за осветление?“ попита Били Емблърли, попечител.

„Би било загуба на времето ми да се оглеждам в продължение на час и 20 минути в търсене на ключ за осветление“, отговори Лоуъри.

„Ти“ губим много от времето си тази вечер“, каза Уимбърли.

Лоури не обясни на колегите си от борда в сряда защо е отишла в библиотеката, но на среща в понеделник тя намекна, че мисията й не е само за да намеря сексуално съдържание.

„Тъй като бях в библиотеката, все още се намират книги, които са неподходящи, на ръба“, каза тя. „Тийнейджърско пиене, групово насилие, бездомник, изритан на земята, полет с бензин, подпалване, каране с нецензурни думи чрез стрелба, опит за убийство на свидетеля на убийството на бездомника, депресия на тийнейджъри, употреба на наркотици.“< /p>

Тя казваше, че „на ръба“ трябва да бъде извадено от рафта, което би довело движението за забрана на книги до нови спадове.

„Не, не е порнографско, но тези са напълно необразователни и неприемливи книги“, каза тя. „И има още.“

Местната републиканска партия бързо се застъпи в защита на Лоуъри след Librarygate. В имейли до Херингтън и до директора на училищата в Гранбъри Джереми Глен – които родител осигури с искане за отворени записи – шефът на партията се позовава на Исус и писанието, като ги призовава да отхвърлят обвиненията срещу нея.

„Питам, WWJD“, написа председателят на републиканската партия Худ Каунти Стив Бигърс в имейл от 15 август до борда. „Какво би направил Исус?“

Бигърс цитира „окуражаващ стих“ – Притчи 24:26: „Защото праведният пада седем пъти и се надига, а нечестивият ще падне в зло.“

След това той заяви: „Моля, спрете тази „пакост“! Драмата и омразата, която се насочва към един надлежно избран служител у нас, е греховна и извън класациите. Лъжите и дезинформацията причиняват разкъсване на социалната тъкан на нашата общност.“

Бигърс настоя, че Лоуъри е действала само в рамките на правата си като избран член на борда.

„Вярвам, че Г-жа Лоуъри не е направила нищо лошо. Много хора вярват, че тя не е направила нищо лошо. Хората са разговаряли с нея и с други замесени и това намирисва на клеветническа кампания от 1940 г.“

Бигърс също изпрати имейл до началника на училищния район Джеръми Глен.

„Този ​​лов на вещици срещу Карън трябва да спре. Омразата и разделението, които създава в тази общност, са готови да избухнат“, каза той.

„Цитирам японския адмирал Ямамото; „Страхувам се, че всичко, което направихме, е да събудим един спящ гигант и да го изпълним с ужасна решителност“, продължи той.

50-те оратори преди гласуването в сряда бяха грубо разделени по въпроса за недоверието. Тези, които се противопоставиха, говореха за злото на порнографията и един започна да рецитира Господната молитва. Онези, които подкрепят, говориха за доверие и казаха, че децата в училище имат по-големи грижи.

„Надявам се да не се прибера от работа и да хвана детето си да чете“, Адриен Куин Мартин, родителят, който направи искането за публични записи, каза саркастично. „Карън и други казват, че защитават децата си от явен език. Децата в гимназията и гимназията чуват нецензурни думи всеки ден, включително думата n и други обиди от съученици. За разлика от книгите, редовното слушане на омраза наранява децата. Искате ли да регулирате езика в училищата? Опитайте се да премахнете речта на омразата.“

Тя продължи: „Въз основа на моите наблюдения, някои членове на общността са развили нездравословна мания за забрана на книги и в този момент те са готови да направят всичко… Защо манията с намирането на тези книги. Защо това е вашата фантазия? Странно е.“

Друг родител, Шари Уестлунд, каза, че комисията, която преглежда книгите в библиотеката, трябва да е пропуснала една.

„Това говори за депресия, хомосексуалност, содомия, сексуален нечистота, скотство, самоубийство, убийство, прелюбодеяние, расизъм, изнасилване, ругатни и смърт. Това е словото Господне“, каза тя.

Тя имаше предвид Библията.

С наближаването на гласуването Херингтън отбеляза, че половината стая ще се прибере ядосана, както и да стане. Тогава попечителят Кортни Гор каза: „Това, което се свежда до тази вечер, е или да вярваме на учителите, администраторите и техните изявления, или да вярваме на това, което ни казва г-жа Лоуъри. Това всъщност се свежда до това. Ще подкрепя нашите учители и служители и ще предложа да порицаем Карън Лоури.“

Предложението беше подкрепено и Херингтън призова за ръчно гласуване. Дългата нощ завърши с официално порицание на Лоуъри.

„Бих помолил всички ви да се приберете вкъщи по приятен начин, да нямате никакво взаимодействие между двете групи, защото това е неподходящо в училищна среда, ” каза Херингтън.

Прочетете повече в The Daily Beast.

Получавайте най-големите новини и скандали на Daily Beast направо във входящата си кутия. Регистрирайте се сега.

Бъдете информирани и получете неограничен достъп до несравнимите отчети на Daily Beast. Абонирайте се сега.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР