Училищният бюджет ще поеме разходите за интернет в домовете на

...
Училищният бюджет ще поеме разходите за интернет в домовете на
Коментари Харесай

Училищата ще платят за интернет в домовете на учениците без връзка

Училищният бюджет ще поеме разноските за интернет в домовете на учениците без връзка. Това реши на съвещание кабинетът през днешния ден.
Министерският съвет одобри допълнение на Наредбата за финансирането на институциите в системата на предучилищното и учебното обучение, призната с Постановление на Министерски съвет №219 от 201 7 година
Съгласно допълнението учебните заведения ще имат опция да правят разноски за доставка на интернет съгласуваност по местоживеене на учениците, които по обществени аргументи не разполагат с достъп до интернет.
Това ще важи в случаите, когато присъственият образователен развой в учебното заведение е краткотрайно прекратен по наставление на способен орган, заради което образованието на учениците се реализира от разстояние в електронна среда.
Промените се постановат по отношение на част от въведените на територията на Република България противоепидемични ограничения свързани с разпространяването на вируса Коронавирус - 19, които включват прекратяване на образователните занятия в учебните заведения. С оглед продължителността на приложената мярка Министерството на образованието и науката предприе дейности за основаване на организация за образование на учениците в цифрова среда. Благодарение на откритото партньорство сред учители, родители и доставчиците на услуги близо 89% от учениците в страната бяха включени в образование в електронна среда .
Прилагането на тази форма на образование ще реализира предстоящите резултати при изискване, че може да обхване оптимално огромен брой възпитаници. Поради липса на механически условия - мобилни устройства и/или интернет съгласуваност част от учениците не могат да бъдат дейно включени в образование в цифрова среда.
По тази причина Министерството на образованието и науката предлага да бъдат употребявани опциите на учебните бюджети за подкрепяне на възпитаници, които по обществени аргументи не разполагат с интернет съгласуваност, за включването им в отдалечена форма на образование в изискванията на наложените противоепидемични ограничения. Идеята е за интервала, в който присъствените образователни занятия са прекъснати, учебните заведения да могат да правят разноски за обезпечаване на интернет съгласуваност за тези възпитаници. Разходите ще се правят за сметка на осъществените икономии в учебните бюджети в резултат на прекратяването на образователния развой на територията на учебните заведения.
Предложеното допълнение на Наредбата е обвързвано с реализирането на задачите на Националната тактика за учене през целия живот (2014 - 2020) за понижаване на каузи на прибързано напусналите просветителната система.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР