Училищните директори да получат достъп до електронен регистър на наркоразпространителите.

...
Училищните директори да получат достъп до електронен регистър на наркоразпространителите.
Коментари Харесай

Срещу дрогата в училище: Да имат ли учителите достъп до регистъра с наркодилъри?

Училищните шефове да получат достъп до електронен указател на наркоразпространителите . Идеята идва от Министерския съвет, а задачата - предварителна защита против дилърите на дрога към образователните заведения. Как се приема предлагането?

Като шеф на столичното 107. ОУ „ Хан Крум “ Данко Калапиш приема концепцията на държавното управление като отговорност. „ Към момента аз не зная по какъв начин тъкмо би се осъществила, въпреки всичко това е един план на Министерството на електронното ръководство - да дават достъп до база данни. Но ние може би ще имаме потребност от съществено образование и поддръжка от страна на органите на реда “, разяснява той.

Един човек е арестуван

Затова кабинетът обмисля консолидираното на новата система, която би трябвало да е подготвена до края на март 2025-та. Все още обаче не е ясно по какъв начин страната възнамерява да предизвиква учители, родители и възпитаници да подават сигнали, в случай че виждат приложимост или разпространяване на опиати на територията на образователното заведение.

Сред опциите са основаване на мобилно приложение, както и националната телефонна линия за деца на номер 116 111. Експерти по киберсигурност обаче предизвестяват, че даването на данни от регистри на жители крие риск.

Акциите ще продължат, до момента в който равнището на разпространяване на опиати в страната внезапно спадне

„ Тази информация е застрашаваща. Става дума за наркоразпространители, педофили, подвластни към хазарта или такива, които се занимават със склоняване към проституция. Въобще тази информация в цялостния ѝ тип е много рискова и учителите евентуално ще би трябвало да поемат голяма отговорност, а те не са подготвени за това “, изяснява специалистът по киберсигурност Ясен Танев.

Според експертите подобен указател е нужен, само че той би трябвало да е добре прецизиран в даването на информация за съответен наркодилър.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР