Училищните автобуси да могат да се движат по бус лентите

...
Училищните автобуси да могат да се движат по бус лентите
Коментари Харесай

Отварят бус лентите в София за училищни автобуси

Училищните рейсове да могат да се движат по бус лентите в София, което ще понижи с 20% от времето за пътешестване на децата. Инициативата е на ръководителя на СОС Георги Георгиев, а отчетът следва да влезе за разискване в СОС.

Георгиев разяснява, че задачата е учебният превоз да става по-добър, а това да откаже родителите да употребяват персонални коли, което ще докара и до понижение на трафика в столицата.

" В момента, с цел да може градският превоз да пътува в точния момент сме забранили в бус лентите да минават други транспортни средства. Разположени са камери по главните булеварди, които наблюдават за извършители и при съществуването на такива се сформират санкции. В София, обаче има над 100 учебни рейса, които возят близо 2000 деца от и до учебно заведение всеки ден ", сподели Георгиев.

Идеята е да се отворят бус лентите единствено за учебни рейсове.

" Така ще се понижим с 20% времето за пътешестване на децата, ще има дадем опция да спят до по-късно, да имат повече време за учене, спорт и други занимания. Наред с това родителите им, вместо да бъдат логистици и да отделят по няколко часа дневно да ги закарат до учебно заведение и назад, ще имат опция да употребяват услугите на учебните транспортни средства. Целта ни е колкото по-добър става учебният превоз, толкоз повече деца ще го употребяват, а наред с това родителите няма да пътуват с колите си. Така ще понижим трафика и замърсяването в града. “, изясни още Георгиев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР